Κομοτηνή: Το Santa Run 2021 θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Το Santa Run θα συμβεί ξανά στην πόλη της Κομοτηνής την Τετάρτη 08 Δεκεμβρίου και φυσικά κρύβει έναν καλό, φιλανθρωπικό σκοπό από πίσω του που συνοδεύει το χαρμόσυνο μήνυμα των Χριστουγέννων.

Το Santa Run ότι χρήματα θα συγκεντρώσει θα τα διαθέσει στο παράτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με χρόνια αναπηρία στην Κομοτηνή. Συγκεκριμένα τα χρήματα προορίζονται για την ανάπλαση του υπαίθριου χώρου του παραρτήματος, προκειμένου να αναβαθμιστεί για τα παιδιά.

Αγορά στολής ή μάσκας και σκούφου 

Πως μπορεί όμως κανείς να συνεισφέρει σε αυτό το Santa Run;

Η Άρτεμις Τσολάκη μέλος της Οργανωτικής επιτροπής του Santa Run και εκπρόσωπος της Εθελοντικής Δράσης «Ο Αϊ Βασίλης άργησε μια μέρα» ενημέρωσε ότι το ποσό που θα συγκεντρωθεί γίνεται μέσω της προμήθειας στολής, ωστόσο φέτος υπάρχει και μια καινούργια προσθήκη.

«Έχουμε τυπώσει μαζί με την ΔΚΕΠΠΑΚ μάσκες κόκκινες που θα συνοδεύουν τα σκουφάκια. Επομένως η στήριξη θα έρθει η μέσω της αγοράς της στολής, είτε μέσω προμήθειας σκούφου με την αντίστοιχη μάσκα», τόνισε η κα Τσολάκη.

Επιπλέον όπως η ίδια πληροφόρησε «τα χρήματα θα δοθούν στο παράτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης παιδιών με χρόνια αναπηρία στην Κομοτηνή. Πιο συγκεκριμένα θα διαμορφωθεί ο υπαίθριος χώρος σε ένα λειτουργικό, εκπαιδευτικό, αθλητικό χώρο για τα παιδιά. Τα παιδιά αυτά βρίσκονται εκεί μετά από εισαγγελική εντολή επομένως είναι παιδιά που δεν έχουν γονείς ή οι γονείς τους τα έχουν αφήσει εκεί».

Έκανε κάλεσμα προς όλους τους κατοίκους της Κομοτηνής για ένωση δυνάμεων και συμμετοχή στο Santa Run, καθώς όπως σημείωσε «είτε γίνει είτε όχι πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι πρόκειται για μια εθελοντική δράση και γίνεται για να στηρίξουμε συνανθρώπους μας και στην προκειμένη περίπτωση τα παιδιά. Επομένως μην διστάσετε να αγοράσετε την μάσκα ή την στολή και να βοηθήσετε αυτά τα παιδιά».

Η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσα Λιβεριάδου πληροφόρησε ότι η ΔΚΕΠΠΑΚ έχει προμηθευτεί μάσκες που θα διατεθούν έναντι ενός μικρού ποσού όπως και στολές και σκούφους, «ώστε τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για καλό σκοπό».

Τo ΤΕΦΑΑ δεν μπορεί να περιμένει για το Santa Run

Ο Γιώργος Κώστα καθηγητής του ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης δήλωσε ότι το ΤΕΦΑΑ είναι παρόν και σε αυτό το Santa Run και ότι οι φοιτητές το περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία. «Οι φοιτητές μας αυτοί τουλάχιστον που είναι 3ο και 4ο έτος λένε ότι δεν πάμε σπίτι μας εάν δεν γίνει το Santa Run. Νομίζω ότι πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα και να κάνουμε το Santa Run. Όλοι οι φοιτητές θα είναι εθελοντές. Ήδη το περιμένουν με μεγάλη χαρά. Εμείς ως ακαδημαϊκή κοινότητα μαζί με τους φοιτητές μας θα είμαστε εκεί για να είναι εθελοντές και να συμβεί το γεγονός» δήλωσε ο καθηγητής.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -