Κορωνοϊός: Έρχεται στην Ελλάδα το φάρμακο κατά της Covid

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σε περίπου 10 ημέρες θα αρxίσει να χορηγείται σε ασθενείς στην Ελλάδα το αντιικό φάρμακο κατά της Covid.

Η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα καθορίσει το πλαίσιο χορήγησής του σε ασθενείς υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση. Θα δίνεται στους ασθενείς αμέσως μετά τη διάγνωση, προκειμένου να εμποδίσει τον ιό να αναπαραχθεί μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό και συνεπώς να «μπλοκάρει» την εξέλιξη της νόσου.

Η εκκίνηση χορήγησης φαρμάκου θα γίνει σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ σε εξωνοσοκομειακούς ασθενείς στο πλαίσιο επιστημονικής μελέτης.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι το υπουργείο παραλαμβάνει 5.000 χάπια της εταιρείας Merck, καθώς αναμένεται η έγκρισή του φαρμάκου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό (ΕΜΑ) μέσα στον Ιανουάριο.

«Με την εταιρία Pfizer είμαστε σε επαφή, ώστε όταν το χάπι της λάβει άδεια από τον EMA – αναμένεται από τέλη Ιανουαρίου, έως τα μέσα Φεβρουαρίου- να είμαστε από τις πρώτες χώρες που αρχές Μαρτίου θα το προμηθευτούν». Υπογράμμισε ωστόσο ότι το «εμβόλιο είναι αυτό που μας σώζει».

Η Ελλάδα θα είναι από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που θα παραλάβει τα νέα φάρμακα κατά του κορωνοϊού, τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -