ΜΟΥΣΙΚΗ

Κορονοϊός: Ο Δημήτρης Σπυριδάκης εξηγεί πως οι Κρητικοί καλλιτέχνες ένωσαν τη φωνή τους για καλό σκοπό

«Ποιος είδε άνοιξη καιρό…» μια συγκινητική πρωτοβουλία

Ένα τραγούδι για τον κορονοϊό έγραψαν και τραγουδούν Κρητικοί καλλιτέχνες ενώνοντας τις φωνές τους υπό αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε όλοι.

Ποιος είδε άνοιξη καιρό… το φόβο να πλανάται

εγώ μαι απού τα θωρώ Θε μου ξεμίστευγέ μας

Η συγκινητική πρωτοβουλία – εν μέσω κορωνοϊού – μας ταρακουνά, μας αφυπνίζει, μας αγγίζει όλους! Η φωνή  τους, η μουσική, οι στίχοι…

κρητικοί τραγούδι

Κρητικοί καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν το τραγούδι «Ποιος είδε άνοιξη καιρό…»  με την αφιλοκερδή συμμετοχή όλων όσων πήραν μέρος σ αυτό.

Όλα τα έσοδα που θα προκύψουν από το τραγούδι θα διατεθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» για την αγορά υγειονομικού υλικού στο πλαίσιο της μάχης κατά του κορωνοϊού.

Η ιδέα ξεκίνησε από τον Αντώνη Μαρτσάκη και όλοι οι Κρητικοί μουσικοί που συμμετέχουν την αγκάλιασαν αμέσως θερμά.

Μουσική – Ιδέα: Αντώνης Μαρτσάκης

Στίχοι: Θεόφιλος Χριστουλάκης

Ενορχήστρωση – Διασκευή: Δημήτρης Σπυριδάκης

Λαούτα, Μαντολίνα, Μπάσο, Κρουστά παίζει ο Δημήτρης Σπυριδάκης 

Η ηχογράφηση και η μίξη των μουσικών οργάνων έγινε στο studio “Κυπαρίσσι”

Η μίξη ερμηνευτών & mastering καθώς και το μοντάζ έγιναν στο studio “MAVRAKISOUND” με ηχολήπτη τον Μιχάλη Μαυράκη

Τραγουδούν με τη σειρά: Στρατάκης Νίκος, Μαρτσάκης Αντώνης, Σπυριδάκης Δημήτρης, Στρατάκης Γιώργος,  Σαριδάκης Κώστας, Νίκος & Αντώνης Ξυλούρης, Μανωλαράκης Ανδρέας.

Οι ηχογραφήσεις και οι λήψεις των ερμηνευτών έγιναν με “ιδιαίτερο” τρόπο στο σπίτι τους, κάνοντας πράξη το αυτονόητο: #μένουμεσπίτι !!!

Ναι κι αυτό λοιπόν μπορεί να γίνει από το σπίτι!

O Δημήτρης Σπυριδάκης μίλησε στο BestNews εξηγώντας τον τρόπο που αυτή η υπέροχη πρωτοβουλία υλοποιήθηκε

κρητικοί τραγούδι

«O Αντώνης Μαρτσάκης και ο Νίκος Στρατάκης με πήραν τηλέφωνο και μου μίλησαν γι αυτήν την ιδέα! Αμέσως μου φάνηκε καταπληκτική!

Μου έστειλαν ένα demo τη μουσική και ξεκίνησα την ηχογράφηση με τα μουσικά όργανα στο studio μου – “Κυπαρίσσι”. Και έπειτα τους έστειλα την ηχογράφηση.

Όλοι οι καλλιτέχνες που τραγουδήσαμε τους υπέροχους στίχους του Θεόφιλου Χριστουλάκη, ήμασταν στα σπίτια μας, στήσαμε την κάμερα απέναντι, ακούγαμε στο αυτί μας μέσω του ακουστικού τη μουσική και πατήσαμε ο καθένας από εμάς στο σωστό σημείο, την σωστή στιγμή ερμηνεύοντας το δικό μας σημείο στο τραγούδι.

Μετά έστειλα τα βίντεο με τις φωνές και την ηχογράφηση της μουσικής στον Μιχάλη Μαυράκη κι εκείνος έκανε τη μίξη των φωνών και το μοντάζ των βίντεο στο studio του – “MAVRAKISOUND”.

Όλοι είμαστε συγκινημένοι και ελπίζουμε να αγκαλιάσει το τραγούδι αυτό και ο κόσμος γιατί είναι για καλό σκοπό. Ο στόχος του είναι πολλαπλός στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Θέλουμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να μένουμε σπίτι τώρα που αυτό επιβάλλεται για το καλό όλων και να κάνουμε όμορφα πράγματα κι από το σπίτι!

Έπειτα να δείξουμε ότι όλοι μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ακόμη και από απόσταση. Η αγάπη ξεπερνά τον χωροχρόνο! 

Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε με αυτούς τους στίχους και να το τραγουδήσουν όλοι.

Και το πιο σημαντικό: να συνδράμουμε με τα όποια έσοδα προκύψουν από το τραγούδι το θεάρεστο έργο που γίνεται στο νοσοκομείο “Σωτηρία” .

Με την ευχή να βγούμε όλοι νικητές σ αυτήν τη μάχη και να ανταμώσουμε πάλι όλοι μαζί σε γλέντια και χαρές σύντομα! Με τσικουδιές, με μαντινάδες, με αγκαλιές και χορούς με λαούτα, με λύρες και βιολιά.

Γι αυτο για να μη λείψει κανείς τότε, τώρα μένουμε όλοι σπίτι!!! »

Απολαύστε το:

Ποιος είδε άνοιξη καιρό…

Κάντε ένα share.

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button