ΕΛΛΑΔΑ

Κορυφαίος εξωτικός οικολογικός προορισμός οι Λειψοί, σύμφωνα με το Βρετανικό allaboutshipping.co.uk!

Λειψοί – «Νησιά μέσα σε νησιά!» Είναι ο εμβληματικός τίτλος του αφιερώματος που επιμελήθηκε ο πολύπειρος ταξιδιωτικός συντάκτης James Brewer για  την παρέα των μικρών εξωτικών νησιών που κοσμούν το Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα!

Το απαιτητικό τουριστικό και ταξιδιωτικό Βρετανικό portal Allboutshipping.co.uk που διαβάζεται ανελλιπώς από χιλιάδες επαγγελματίες της Βρετανικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας, αναζητά εκείνους τους προορισμούς ανά τον κόσμο που αφήνουν το δικό τους «αποτύπωμα» στο διεθνές τουριστικό στερέωμα  του island hopping και του yachting.

Σύμφωνα με το αφιέρωμα, δικαίως οι Λειψοί διεκδικούν την πρωτιά του ανεπιτήδευτου και μη τεχνητού προορισμού που διαγράφει την δική του πορεία στον Τουρισμό. Οι παραλίες που δεν έχουν «αγγίξει» ο καταναλωτισμός και η εφήμερη μόδα, τα δεκάδες νησάκια που προσφέρονται για εξερεύνηση, ο μικρός πληθυσμός, το πανέμορφο χωριουδάκι που θυμίζει θεατρικό σκηνικό και η αύρα που αφήνει η μυθολογία του Οδυσσέα και της θεάς Καλυψούς είναι τα συστατικά ενός αυθεντικού τόπου που ακόμη διατηρεί το «χρώμα» του!

Οι οικολογικές πρωτοβουλίες του Δημάρχου κ. Φώτη Μάγγου μαζί με τους τοπικούς επιχειρηματίες του νησιού  να αντικαταστήσουν τα πλαστικά καλαμάκια και ποτήρια με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και η συμβολή του Δήμου στη δημιουργία κέντρου προστασίας των δελφινιών επιβεβαιώνουν την προσπάθεια του προορισμού να παραμείνει αντισυμβατικός και ενθουσιάζουν τον κ. Brewer.

Κορυφαίος εξωτικός οικολογικός προορισμός οι Λειψοί, σύμφωνα με το Βρετανικό allaboutshipping.co.uk!

Στο άρθρο του ο James Brewer κάνει εκτενέστατη αναφορά για οτιδήποτε σχετίζεται με τους Λειψούς. Από το πληθυσμό και την έκταση μέχρι το πως θα ταξιδέψει κάποιος για Λειψούς. Εκτός από την μυθολογία αναφέρει και για την ιστορία του νησιού και το ρόλο που έπαιξε σε πολέμους. 

Τέλος, ειδική αναφορά γίνεται στα μονοπάτια των Λειψών, τις εκκλησίες αλλά και την γαστρονομία που «αντιστέκεται σθεναρά», όπως τονίζεται, στην τάση του απρόσωπου τουριστικού εστιατορικού προτύπου, καθώς όλοι στο νησί χρησιμοποιούν ντόπια προϊόντα. Εκτός από τα ψάρια αναφέρει και συγκεκριμένα φαγητά που θα βρούμε όπως, γιαπράκια, πιταρούδια, πατσαβουρόπιτα κλπ.

Μπορείτε να διαβάσετε όλο το άρθρο εδώ.

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button