Κρήτη: Φούρναρης έδωσε δουλειά σε παιδί που μπήκε να τον κλέψει

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Πρόκειται για μια από τις πιο ευχάριστες και συγκινητικές ειδήσεις της χρονιάς, που έρχεται από την Κρήτη. Πρωταγωνιστής ένας φούρναρης που έχει γίνει σημείο αναφοράς στο Ηράκλειο. 

Συγκίνηση προκάλεσε η ανθρώπινη ιστορία που αφηγήθηκε στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη, ένας φούρναρης από το Ηράκλειο, ο Γιάννης Βιτσαράς. Μια ιστορία που καταδεικνύει ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα παιδιά, ακόμα και μέσα από δυσάρεστες καταστάσεις, είναι το κλειδί για την πορεία τους, στην ίδια τη ζωή.

Πριν από 25 χρόνια, ο κ. Βιτσαράς «τσάκωσε» στο μαγαζί του ένα 12χρονο αγόρι να κλέβει. Αντί να το μαλώσει, ή να καλέσει την Αστυνομία, ο αρτοποιός προσέγγισε με αγάπη και σοβαρότητα το παιδί. Του εξήγησε ότι η κλοπή θα τον οδηγήσει σε κακά «μονοπάτια» και του ζήτησε να πηγαίνει στο αρτοποιείο, όταν έχει ελεύθερο χρόνο, να δουλεύει και να βγάζει το χαρτζιλίκι του.

Το αγόρι συμφώνησε και έτσι έγινε. «Κάποια στιγμή η οικογένειά του μετακόμισε και το έχασα για χρόνια. Χθες, το παιδί, που πλέον είναι ένας άνδρας 37 ετών, ήρθε και με βρήκε. Με ευχαρίστησε που τότε, με τον τρόπο που το αντιμετώπισα, του έδειξα τον σωστό δρόμο στη ζωή. Έβγαλε το πανεπιστήμιο, έκανε οικογένεια», είπε ο κ. Βιτσαράς, με μεγάλη συγκίνηση στο ekriti.gr.

Πηγή: ekriti.gr

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -