Κρήτη: Σχημάτισαν τον χάρτη του νησιού με 37.531 καλιτσούνια

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες μπαίνει και επίσημα η Κρήτη καθώς κάτοικοι σχημάτισαν τον χάρτη του νησιού με 37.531 καλιτσούνια.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι έσπευσαν στην προβλήτα του Μικρού Κούλε στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου όπου σχηματίστηκε ο πιο… γλυκός χάρτης από 37.531 παραδοσιακά καλιτσούνια -γνωστά και ως «λυχναράκι».Σύμφωνα με το cretalive.gr, για να φτιαχτεί το μωσαϊκό, που έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ, χρησιμοποιήθηκαν μεταξύ άλλων 1 τόνος αλεύρι, 1 τόνος μυζήθρα, 400 κιλά ζάχαρη και 230 λίτρα αυγού.Τα γλυκά θα μοιραστούν σε τοπικά κοινωφελή ιδρύματα, ωστόσο δόθηκαν και στο πλήθος κόσμου που παρακολούθησε από κοντά τη διαδικασία.

«Αν κάποιος τολμήσει να κάνει άλλο ρεκόρ θα επιστρατεύσουμε τις γιαγιάδες στα χωριά» είπε ο Βασίλης Λουλάκης, Διευθυντής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, που είχε την πρωτοβουλία για τη δράση, με την αρωγή του δήμου Ηρακλείου και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και τη συμμετοχή-προσφορά αρκετών τοπικών επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -