ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κυκλικό ξενοδοχείο ανοίγει στη Νορβηγία με θέα το Βόρειο Σέλας

Ένα απίστευτο ξενοδοχείο είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του στον Αρκτικό Κύκλο, σεβόμενο πλήρως το παρθένο τοπίο.

Το ξενοδοχείο «Hotel Svart» είναι χτισμένο στους πρόποδες ενός βουνού της Νορβηγίας και είναι κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να αφήνει το ελάχιστο δυνατό αποτύπωμα στο εύθραυστο περιβάλλον. Η δημιουργία του αρχιτεκτονικού γραφείου Snøhetta είναι όπως βλέπουμε κυκλική και πήρε την ονομασία του από τον παγετώνα Svartisen στη βάση του οποίου είναι χτισμένο. Το ξενοδοχείο θα προσφέρει στους επισκέπτες του μαγευτική θέα στο βόρειο σέλας, περίπου 1.300 χλμ. βόρεια του Όσλο.

Τα φιλικά προς στο περιβάλλον χαρακτηριστικά του ξενοδοχείου περιλαμβάνουν πολλά και διάφορα, όπως το ότι χρησιμοποιεί 85% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τα παραδοσιακά ξενοδοχεία του μεγέθους του και ότι είναι φτιαγμένο εξολοκλήρου με φιλικά στο περιβάλλον υλικά γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να  παράγει τελικά περισσότερη ενέργεια από όση χρειάζεται!

Ο διευθυντής του γραφείου, Kjetil Trædal Thorsen, λέει χαρακτηριστικά: «Ένα κτίριο σε ένα τόσο εντυπωσιακό περιβάλλον οφείλει να υπακούει σε μερικούς ξεκάθαρους όρους διατήρησης της φυσικής ομορφιάς, αλλά και της χλωρίδας και της πανίδας».

Οι ενεργειακές του ανάγκες καλύπτονται εξολοκλήρου από τα ηλιακά πάνελ του, αλλά και τον στρατηγικό σχεδιασμό των κοινόχρηστων χώρων του, προσφέροντας ταυτοχρόνως εκπληκτική θέα στους παγετώνες και την παρθένα φύση. Αλλά και το Βόρειο Σέλας φυσικά, το μεγάλο δέλεαρ για τους τουρίστες. Το Svart θα διαθέτει 99 δωμάτια, τέσσερα εστιατόρια, ένα spa συνολικού εμβαδού χιλίων τ.μ., ενώ θα προσφέρει στους επισκέπτες του μια ποικιλία δραστηριοτήτων, από αναρρίχηση σε παγωμένες βουνοπλαγιές και καγιάκ μέχρι γιόγκα κάτω από τον ήλιο του αρκτικού μεσονυκτίου.

Αυτό που εντυπωσιάζει, βλέποντας κανείς τις φωτογραφίες, είναι η γυάλινη πρόσοψη του κυκλικού σχήματος ξενοδοχείου που θα δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να απολαμβάνουν τη θέα του γύρω τοπίου ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες που μπορεί να έχει.

Το ξενοδοχείο πρόκειται να ανοίξει το 2022 ως ένα από τα πιο «πράσινα» ξενοδοχειακά συγκροτήματα του κόσμου.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 

Εκδόσεις Καστανιώτη: διαγωνισμός συγγραφής για παιδιά,εφήβους,νέους

Για δεύτερη χρονιά οι Εκδόσεις Καστανιώτη προσφέρουν σε παιδιά, εφήβους και νέους μια δημιουργική διέξοδο, προκηρύσσοντας τον διαγωνισμό συγγραφής «Γίνε σήμερα ο συγγραφέας του αύριο».

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button