Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις 21 Μαΐου θα γίνουν οι εκλογές

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Αν χρειαστεί να διεξαχθούν δεύτερες εκλογές, οι κάλπες θα στηθούν το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Η χώρα και οι πολίτες χρειάζονται καθαρούς ορίζοντες και σε πείσμα όσων διέδιδαν τα αντίθετα σενάρια, οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στη λήξη της τετραετίας, όπως εξαρχής είχαν δεσμευθεί. Θα γίνουν την Κυριακή 21 Μαΐου», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Αν χρειαστεί δεύτερη αναμέτρηση, ώστε να ακυρωθεί η περιπέτεια της απλής αναλογικής, αυτή θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόκειται για έναν προγραμματισμό «απόλυτα συνεπή με τις συνταγματικές προθεσμίες», που ταυτόχρονα συνυπολογίζει μια σειρά από σοβαρά γεγονότα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, όπως οι πανελλαδικές εξετάσεις και η έναρξη της τουριστικής περιόδου, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης για εκλογές: Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν για πρωθυπουργό

Στην τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη θέση του για την απλή αναλογική και το τι θα κρίνουν οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις.

«Έχουμε ένα συνεχές χρέος να αποκαλύπτουμε την παγίδα ακυβερνησίας της απλής αναλογικής, εξηγώντας ότι η πρώτη κάλπη θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει, ενώ η δεύτερη θα κρίνει πώς θα κυβερνήσει», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Τονίζοντας ότι σε έναν εξαιρετικά ασταθή κόσμο η χώρα χρειάζεται σταθερή ηγεσία, για αυτό οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν για πρωθυπουργό», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνέχισε ενθαρρύνοντας τους υπουργούς του να χρησιμοποιούν παραδείγματα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες έχουν «περιέλθει σε έναν κυκεώνα αστάθειας», επειδή έχουν ως εκλογικό σύστημα την απλή αναλογική και έκανε ξανά αναφορά στην κατάσταση στη Βουλγαρία.

Μητσοτάκης: 402 νόμοι εγκρίθηκαν

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν ανακοινώσει την ημερομηνία των εκλογών, έκανε αναφορά στο κυβερνητικό έργο και τους 402 νόμους που εγκρίθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο και ψηφίστηκαν από τη Βουλή.

Παράλληλα σημείωσε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες υλοποιήθηκαν ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση χειρίστηκε «αλλεπάλληλες κρίσεις», κάνοντας αναφορά στην πανδημία, τις τουρκικές προκλήσεις, την «απόπειρα μεταναστευτικής εισβολής», την «ενεργειακή έκρηξη», την εισαγόμενη ακρίβεια και τις φυσικές καταστροφές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά και στην «οδυνηρή τραυματική εμπειρία» των Τεμπών, που ανέδειξε τις «ελλείψεις που έχει ακόμη το κράτος μας. Νησίδες αναχρονισμού που αντιστέκονται στη συλλογική πρόοδο, δίπλα σε ανεύθυνες συμπεριφορές που την υπονομεύουν».

Το σύνθημα από εδώ και πέρα, είπε ο πρωθυπουργός, είναι «Προχωράμε μπροστά, αλλάζοντας την Ελλάδα, πιο ασυμβίβαστα και πιο τολμηρά», ενώ ανέφερε ότι η κυβέρνηση τήρησε «όλες τις κεντρικές προεκλογικές δεσμεύσεις», κάνοντας αναφορά μεταξύ άλλων σε μειώσεις φόρων, προσλήψεις, την ενίσχυση της άμυνας και τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -