Thursday, 17 July 2025

Λεμόνια: Χυμός λεμονιού όλο το χρόνο

Δείτε επίσης

Best Team
Best Team
Σε αυτήν την ενότητα δημοσιεύονται άρθρα από τους σπουδαστές της κορυφαίας Σχολής Δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, New Media Studies του Σταμάτη Μαλέλη. Οι σπουδαστές υπογράφουν τα άρθρα τους υπό την εποπτεία της καθηγήτριας δημοσιογράφου Χρύσας Σαραντοπούλου για το μάθημα Αρχές Ψηφιακών Μέσων που διδάσκει στη New Media Studies. Όλα τα άρθρα των φοιτητών της Σχολής θα τα βρείτε δημοσιευμένα στο BestNews.GR . * Οι δημοσιογράφοι του αύριο βγαίνουν από τη New Media Studies. Η Χρύσα Σαραντοπούλου με την καθοδήγηση του Σταμάτη Μαλέλη, μεταλαμπαδεύει γνώση digital media, internet & social media αλλά και το πάθος της για τη δημοσιογραφία.

Αυτούς τους μήνες υπάρχει αφθονία σε πορτοκάλια και λεμόνια στους κήπους όσων έχουν, αλλά και στις λαϊκές αγορές. Οπότε είναι ευκαιρία να αποθηκεύσουμε το χυμό λεμονιού για να έχουμε όλο το χρόνο.

Γράφει η Μαρία (Μαίρη) Μπούρα για το bestnews

Να σημειώσουμε ότι τα λεμόνια επειδή είναι τώρα η εποχή τους έχουν μεγάλες ποσότητες σε σύγκριση με τα λεμόνια που μπορούμε να αγοράσουμε το καλοκαίρι. Βέβαια, δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι αυτή την εποχή η τιμή τους είναι πιο καλή σε σχέση με τις υπόλοιπες περιόδους του χρόνου.

Υπάρχουν δύο τρόποι αποθήκευσης. Ο πρώτος έχει ως εξής: στύβουμε τα λεμόνια, σουρώνουμε το χυμό λεμονιού, γεμίζουμε με αυτόν μπουκάλια γυάλινα και προσθέτουμε αρκετό λάδι (2 δάχτυλα περίπου) για να μην μας χαλάσει ο χυμός λεμονιού. Έπειτα τοποθετούμε τα μπουκάλια με το χυμό στο ψυγείο μας. Κάθε φορά που χρησιμοποιούμε τον χυμό προσθέτουμε πάλι αρκετό λάδι για να διατηρηθεί ο χυμός λεμονιού άθικτος.

Ο δεύτερος τρόπος έχει ως εξής: στύβουμε τα λεμόνια, σουρώνουμε το χυμό, γεμίζουμε προσωρινά με αυτόν κάποια μπουκάλια και με τη βοήθεια ενός μικρού χωνιού γεμίζουμε νάιλον παγοκυψέλες. Δένουμε τα σακουλάκια και τα τοποθετούμε σε μια ταψί ευθεία ώστε να παγώσουν στην κατάψυξη.

Το ταψί βοηθάει σε περίπτωση που σταμάτησε λίγος χυμός λεμονιού να περισυλλεχθεί στο ταψί και να μην μας λερώσει την κατάψυξη ή τον καταψύκτη μας. Την επόμενη ημέρα τα παγάκια λεμονιού θα είναι έτοιμα, οπότε αφαιρούμε το ταψί. Μπορούμε να κάνουμε ένα – ένα τα παγάκια λεμονιού για να τα χρησιμοποιήσουμε στην κουζίνα μας.

Τα παγάκια μπορούμε να τα ζεστάνουμε σε μικρό κατσαρολάκι μέχρι να λιώσουν αν θέλουμε για σούπες ή λαδολέμονο. Ενώ, αν θέλουμε για μία σάλτσα ή για φαγητό στο φούρνο, μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε απευθείας από την κατάψυξη.

Έτσι, ο χυμός λεμονιού είναι όλο το χρόνο στη διάθεσή μας χωρίς ιδιαίτερο κόπο και κόστος.

Μπείτε στην ομάδα μας να ενημερώνεστε για όλα τα καλά νέα από το 1ο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ακολουθήστε το Bestnews στο Facebook [ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Newsletter

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα καλά νέα που θα σας φτιάχνουν τη μέρα!