ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λεωφόρος Ποσειδώνος: Mειώθηκαν στο μισό οι παραβιάσεις του κόκκινου

Στο μισό μειώθηκαν οι παραβιάσεις φωτεινού σηματοδότη στη συμβολή των Λεωφόρων Ποσειδώνος και Καλαμακίου, μετά την εγκατάσταση καμερών ανίχνευσης από την Περιφέρεια Αττικής.

Συγκεκριμένα σε μία και μόνο διασταύρωση της λεωφόρου Ποσειδώνος με τη λεωφόρο Καλαμακίου, η κάμερα στις πρώτες μέρες λειτουργίας της κατέγραφε κατά μέσο όρο 34 παραβιάσεις ερυθρού σηματοδότη την ώρα που ανάγεται σε περίπου 800 παραβιάσεις το 24ωρο. Με την γνωστοποίηση της ύπαρξής της, από τον περιφερειάρχη, στις 30 Ιουλίου, αλλά και τον εντοπισμό της από τους πολίτες, οι παραβιάσεις μειώθηκαν σε 16 την ώρα δηλαδή περίπου 400 την ημέρα.

Σε ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια χαρακτηρίζει ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός της υψηλής μείωσης. Με δεδομένο ότι η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη είναι η πιο επικίνδυνη παραβίαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και επιφέρει σοβαρά ατυχήματα ή δυστυχήματα, ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, δηλώνει «αποφασισμένος, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία,  να επεκτείνει την εγκατάσταση και λειτουργία των καμερών σε πολλές διασταυρώσεις στις οποίες συχνά συμβαίνουν τροχαία ατυχήματα».

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button