ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λέστερ: Σε αυτή τη στάση περιμένεις το λεωφορείο παρέα με μέλισσες

Το Λέστερ φιλοδοξεί να γίνει πιο φιλικό προς το περιβάλλον προχωρώντας σε διάφορες παρεμβάσεις.

Το δημοτικό συμβούλιο του Λέστερ συνεργάστηκε με την διαφημιστική εταιρία Clear Channel για να «αναμορφώσει» και τις 479 στάσεις λεωφορείου της πόλης.

Κάθε στάση θα αντικατασταθεί από μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική, με «ζωντανές» οροφές, στις οποίες φυτεύεται μια μίξη από αγριολούλουδα και άλλα φυτά προς ενίσχυση της τοπικής βιοποικιλλότητας, που με τη σειρά τους θα βοηθήσουν στην αύξηση του φθίνοντος αριθμού μελισσών, πεταλούδων και άλλα εντόμων επικονίασης.

Άλλωστε στο Λέστερ τρέχει ήδη το πρόγραμμα «Bee Roads», στο πλαίσιο του οποίου τριάμισι μίλια πεζοδρομίου και κυκλικών κόμβων έχουν αφιερωθεί σε αγριολούλουδα. Στόχος να γίνει η πόλη πιο φιλική απέναντι στα έντονα επικονίασης, καθώς τα αγριολούλουδα λειτουργούν σαν στάσεις τροφής για αυτά, όπου ανεφοδιάζονται μέχρι τον προορισμό τους.

Εκτός από «ζωντανές» οροφές, άλλες στάσεις λεωφορείου στην πόλη θα αποκτήσουν φωτοβολταϊκά πάνελ προς εξοικονόμηση ενέργειας.

Στο πλαίσιο της φιλικής προς το περιβάλλον καμπάνιας της πόλης, θα μειωθούν επίσης οι αφίσες από χαρτί και θα αντικατασταθούν από οθόνες ψηφιακών διαφημίσεων, που θα τροφοδοτούνται ενεργειακά από φωτοβολταϊκά πάνελ.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button