Λευτέρης Καραΐσκος: Με «Αυτοδιοικητική Πυξίδα» η Χρύσα Σαραντοπούλου στο Απέραντο Γαλάζιο

Δείτε επίσης

Chrisa Sarantopoulou
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Αυτοδιοικητική Πυξίδα» με τη δημοσιογράφο Χρύσα Σαραντοπούλου.

Ο κ. Καραΐσκος μας ξεναγεί στις ομορφιές της Αμοργού και καταγράφει στην κάμερα του BestNews ό,τι έχει κατορθώσει μέχρι σήμερα στο τιμόνι του Δήμου αλλά και ό,τι σχεδιάζει για την επόμενη ημέρα, για μια Αμοργό ακόμη καλύτερη.

Λευτέρης Καραΐσκος: Με «Αυτοδιοικητική Πυξίδα» η Χρύσα Σαραντοπούλου
Δήμαρχος Αμοργού – Λευτέρης Καραΐσκος

Ποιες ήταν οι δυσκολίες και ποιο είναι το έργο που έχετε κάνει τον 1 χρόνο θητείας στο τιμόνι του Δήμου;

Η δική μας δημοτική αρχή είναι ένα μείγμα ανθρώπων που είχαν ασχοληθεί στο παρελθόν με την τοπική αυτοδιοίκηση και αρκετών νέων ανθρώπων που ασχολούνται για πρώτη φορά. Σε επίπεδο έργων προχωρούν τα βασικά έργα υποδομών όπως ο βιολογικός Αιγιάλης, το Ηλεκτρικό Καταφύγιο στα Κατάπολα και προσπαθούμε να εντάξουμε και καινούργια έργα.

Υπάρχουν και πολλά νέα παιδιά, και γυναίκες και άνδρες, οι οποίοι έχουν πάρει και θέσεις κλειδιά στο Δήμο καθώς είναι Αντιδήμαρχοι. 

Οι δύο από τους τρεις Αντιδημάρχους είναι νέοι άνθρωποι, που ασχολούνται για πρώτη φορά με τα κοινά και τους στηρίζουμε.

Υπάρχει Ιατρείο και γιατροί; Πόσους μαθητές και πόσα παιδιά έχει το νησί;

Έχουμε ένα Κέντρο Υγείας και 4 αγροτικά ιατρεία, το ένα από τα οποία είναι και πολυδύναμο περιφερειακό. Έχει μεγαλύτερη στελέχωση από τα αγροτικά ιατρεία και έχει γίνει προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια αλλά και φέτος λόγω της πανδημίας να υπάρχει αρκετό προσωπικό. Το νησί έχει γύρω στα 250 παιδιά και η μαθητική νεολαία τα τελευταία 5-6 χρόνια είναι σταθερή καθώς έχουμε και πολύ καλό επίπεδο υποδομών.

Έχουν γίνει συζητήσεις για την κατασκευή αεροδρομίου στο νησί;

Η Αμοργός είναι ένα νησί που απέχει πάρα πολύ από την Αθήνα και για αυτό το λόγο το θέμα έχει τεθεί πολλές φορές γιατί θα βοηθήσει και στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού αλλά και θα εξασφαλίσει και μια γρήγορη επικοινωνία με τα αστικά κέντρα. Υπάρχει μια επικοινωνία με το Υπουργείο Υποδομών και ελπίζω πως σύντομα θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις καθώς προχωρούν και τα υδατοδρόμια και μέσα στο 2021 θα δούμε τα πρώτα υδροπλάνα στο νησί μας.

Λευτέρης Καραΐσκος: Με «Αυτοδιοικητική Πυξίδα» η Χρύσα Σαραντοπούλου
«Αυτοδιοικητική Πυξίδα» – Δήμαρχος Αμοργού – Λευτέρης Καραΐσκος

Το BestNews ταξιδεύει στην Αμοργό με «Αυτοδιοικητική Πυξίδα» και τη Δημοσιογράφο Χρύσα Σαραντοπoύλου.

Δείτε όλη τη συνέντευξη παρακάτω:

 

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -