ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Λιομάζωμα: Ελαιόλαδο στον Άλιμο και στη Γλυφάδα για καλό σκοπό!

Εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Το λιομάζωμα ξεκίνησε! Από το 2015 ο Δήμος Αλίμου καθιέρωσε τα «Λιομαζώματα». Κάθε Φθινόπωρο αρχίζει η συγκομιδή ελαιοκάρπου από τις ελιές που βρίσκονται στα πεζοδρόμια, τα πάρκα, τις πλατείες και άλλους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους της πόλης. Το ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας, που παράγεται μετά τη μεταφορά σε ελαιοτριβείο, εμφιαλώνεται και παραδίδεται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, απ’ όπου διανέμεται δωρεάν στις οικονομικά αδύναμες οικογένειες του Αλίμου.

Κάθε χρόνο ευγενείς εθελοντές προσφέρονται και βοηθούν στο μάζεμα της ελιάς. Όποιος πολίτης επιθυμεί να βοηθήσει εθελοντικά στο λιομάζωμα, μπορεί να τηλεφωνεί στο Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Αλίμου τηλ. 210 9810445 και 210 9810778.

Λιομάζωμα: Ελαιόλαδο

Εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο, το οποίο θα διατεθεί στις οικονομικά αδύναμες οικογένειες της πόλης μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου, θα παράξει και φέτος ο Δήμος Γλυφάδας.

Λιομάζωμα: Ελαιόλαδο

“Με όλη μας την αγάπη και το μεράκι μαζεύουμε και φέτος τον καρπό ελιάς από τα ελαιόδεντρα στους ανοιχτούς και κοινόχρηστους χώρους της πόλης μας για να κάνουμε και πάλι διανομή του λαδιού που θα παραχθεί στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη. Συνεχίζουμε έτσι με συνέπεια την παράδοση που έχουμε δημιουργήσει από το 2014 και σκοπεύουμε να τη συνεχίσουμε για πολλά χρόνια ακόμα”, τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

 

Και προσθέτει: “Δυστυχώς φέτος οι ειδικές συνθήκες της πανδημίας δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε το “λιομάζωμα” με τη βοήθεια εθελοντών και μαθητών όπως τις προηγούμενες χρονιές. Φέτος η διαδικασία γίνεται μόνο με τη συνδρομή εργαζομένων του Δήμου μας και ασφαλώς με όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας που απαιτούνται. Παρότι η φετινή χρονιά δεν είναι πολύ καλή για την συγκομιδή ελιάς στη περιοχή μας, θα κάνουμε και πάλι τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια για να φτάσει – μέσω των κοινωνικών μας δομών – στις οικογένειες που έχουν ανάγκη όσο περισσότερο λάδι γίνεται. Συνεχίζουμε”

Λιομάζωμα: Ελαιόλαδο

Καλή σοδειά!

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button