Λουτρό: Το χωριό στα Χανιά που μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Αν υπάρχει ένα μέρος στο νομό Χανίων που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως επίγειος παράδεισος τότε αυτό σίγουρα θα ήταν το Λουτρό.

Ο απομακρυσμένος και απομονωμένος οικισμός στο νότιο τμήμα του νομού, μοιάζει στην κυριολεξία με πίνακα ζωγραφικής.

Η εικόνα των διάφανων, ψεύτικων σαν πισίνας, νερών της θάλασσας, πάνω στα οποία αντανακλάται το ολόλευκο χρώμα των κτιρίων του χωριού, σε συνδυασμό με το άγριο και επιβλητικό ορεινό τοπίο ολόγυρά του, μόνο δέος μπορεί να προκαλέσει στον επισκέπτη του.

Το Λουτρό, συναντάται σε απόσταση 71 χλμ. από την πόλη των Χανίων και η σχετικά μεγάλη απόσταση από την πρωτεύουσα του νομού, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το Λουτρό προσεγγίζεται μόνο από θαλάσσης με καραβάκια που αναχωρούν από τα Σφακιά και το ταξίδι διαρκεί περίπου 20 λεπτά, το καθιστούν τον απόλυτο προορισμό ηρεμίας και χαλάρωσης, σε ένα γαλήνιο περιβάλλον που μοιάζει με ψεύτικο.Μπορεί να έχει ένα δρόμο όλο κι όλο, «σπαρμένο» με ταβερνάκια, cafes και ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά, μόλις το αντικρίσει κανείς, πραγματικά δεν θα ζητήσει τίποτα περισσότερο για τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Τα πάλλευκα σπιτάκια του, που παραπέμπουν περισσότερο σε εικόνες που συναντώνται συνήθως στις Κυκλάδες και όχι στην Κρήτη, «αγκαλιάζουν» το μικρό λιμανάκι, δημιουργώντας μια γραφική εικόνα που δύσκολα μπορεί κανείς να ξεχάσει. Τα αξιοθέατά του είναι το κτίριο όπου στεγάστηκε το κυβερνείο κατά την Επανάσταση του 1821, τα ερείπια της αρχαίας Αράδαινας με την εκκλησία του Αρχάγγελου Μιχαήλ, καθώς και αυτά της Ανώπολης.Με βάση το Λουτρό, οι λάτρεις της περιπέτειας μπορούν να εξερευνήσουν το φαράγγι της Σαμαριάς -το μεγαλύτερο της Κρήτης- καθώς και εκείνο της Αράδαινας, ή να ανεβούν μέχρι την Ανώπολη και να απολαύσουν από ψηλά τη μαγευτική θέα προς την απεραντοσύνη του Λιβυκού πελάγους. Επίσης, από το Λουτρό αναχωρούν πλοία προς το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης, τη μικροσκοπική και παραδεισένια Γαύδο.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -