Lulo Rose: Το μεγαλύτερο ροζ διαμάντι βρέθηκε στην Ανγκόλα

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Στην Αγκόλα ανθρακωρύχοι ανακάλυψαν τυχαία το μεγαλύτερο ροζ διαμάντι που έχει υπάρξει τους τελευταίος τρεις αιώνες και το βάφτισαν Lulo Rose, ενώ είναι 170 καράτια.

Η κυβέρνηση της Αγκόλα, που είναι εταίρος στο ορυχείο, χαιρέτισε σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο την «ιστορική» ανακάλυψη του διαμαντιού, κατηγορίας IIa, μιας από τις πιο σπάνιες και αγνές μορφές φυσικών λίθων.

«Αυτό το ρεκόρ και το θεαματικό ροζ διαμάντι που ανακτήθηκε από το Λούλο συνεχίζει να αναδεικνύει την Αγκόλα ως σημαντικό παίκτη στην παγκόσμια σκηνή», δήλωσε ο Υπουργός Ορυκτών Πόρων της χώρας, Ντιαμαντίνο Αζεβέδο.

Έτσι, το ροζ διαμάντι αναμένεται να πωληθεί σε διεθνή διαγωνισμό και να πιάσει πολύ υψηλή τιμή. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να κοπεί και να γυαλιστεί για να εκτιμηθεί η πραγματική του αξία, σε μια διαδικασία που μπορεί να δει μια πέτρα να χάνει το 50% του βάρους της.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -