ΓΕΥΣΗ

Μαγεμένος Αυλός: Το ιστορικό στέκι της Αθήνας

Ο Μαγεμένος Αυλός δεν χρειάζεται συστάσεις! Από το 1961, το εστιατόριο αυτό του Παγκρατίου αποτελεί ένα κομβικό σημείο συνάντησης των Αθηναίων.

Μαγεμένος Αυλός

Τα γεμάτα γεύση και παράδοση πιάτα του, οι ξεχωριστές βραδιές μουσικής και τέχνης που διοργανώνονται συνεχώς στο χώρο του, το φιλικά διαμορφωμένο από την πατίνα του χρόνου εσωτερικό του που σε μεταφέρει σε παλιότερες εποχές και η καταπράσινη γωνιά του στον κήπο, έχουν κερδίσει τις καρδιές των θαμώνων του εδώ και έξι δεκαετίες.

Μαγεμένος Αυλός

Τις γεύσεις και την ατμόσφαιρα του Μαγεμένου Αυλού ξεχώρισαν και τίμησαν επανειλημμένα με την παρουσία τους σπουδαίες προσωπικότητες…ακόμα  ακόμα  ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Νίκος Γκάτσος, ο Μίκης Θεοδωράκης , ο Δημήτρης Χόρν, ο Μάνος Κατράκης, ο Αλέξης Μινωτής, η Τζένη Καρέζη, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Άννα  Φόνσου και τόσοι άλλοι…μα πιο πολύ απ όλους ο Μάνος Χατζίδάκις, που έκανε τον Αυλό δεύτερο σπίτι του!

Μαγεμένος Αυλός

Το ιστορικό στέκι των ανθρώπων των γραμμάτων, της πολιτικής και της τέχνης, ανοίγει και τον πανέμορφο κήπο του και υποδέχεται τους φίλους του, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής.

Αυτός ο ολόδροσος κήπος αποτελεί μια ειδυλλιακή όαση πράσινου και γαλήνης στο κέντρο της πόλης, καθώς και ένα ιδανικό διάλειμμα από την καθημερινότητα και τα άγχη που μας περιστοιχίζουν. Τα φροντισμένα τραπέζια του μπορούν να φιλοξενήσουν τους θαμώνες , με  τις αναγκαίες αποστάσεις, ώστε να μπορούν όλοι να απολαύσουν το φαγητό τους, το ποτό, ένα καλό κρασί από την κάβα μας και τη συντροφιά των δικών τους, χωρίς το φόβο του ύπουλου ιού, μέσα σε ένα αληθινό καταφύγιο γεύσης, δροσιάς και ασφάλειας.

Η οικογένεια του Μαγεμένου Αυλού, οι υπεύθυνοι και το προσωπικό του, με αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης, φροντίζουν να τηρούν όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας και υγιεινής, τόσο στην προετοιμασία του φαγητού, όσο και στην εξυπηρέτηση των πελατών.  

Και φυσικά είναι και όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που κατέστησαν το θρυλικό αυτό εστιατόριο πρώτο στις προτιμήσεις των φίλων της γαστρονομίας και της τέχνης: τα πεντανόστιμα πιάτα του, φτιαγμένα με εκλεκτά και ολόφρεσκα υλικά, η παραδοσιακή ελληνική μαγειρική που εμπλουτίζεται με πινελιές από τις κουζίνες του εξωτερικού και  ένα ολοκληρωμένο φλαμπέ μενού που παρασκευάζεται μπροστά στα μάτια των πελατών από τον έμπειρο γευσιγνώστη Στέλιο Σαβούρδο.

Μαγεμένος Αυλός

Είναι και οι βραδιές ζωντανής μουσικής και όλες οι άλλες εικαστικές και φιλολογικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο χώρο και πάνω απ’ όλα, είναι η αγάπη και το μεράκι για αυτό που κάνουν ,των ανθρώπων που εργάζονται,  που διατηρούν τον Μαγεμένο Αυλό σταθερά στην κορυφή. 

Μαγεμένος Αυλός

ΑΜΥΝΤΑ 4, 11635, Αθήνα – ΕΛΛΑΔΑ
(Πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι)

Τηλ. : 210 72 23 195
magemenosavlos@yahoo.gr Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!


Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button