Μαραθώνιος Αθήνας 2023: Το ιδιαίτερο μετάλλιο και το μήνυμα για την ειρήνη

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σε μια ιδιαίτερη συγκυρία, με τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς να μαίνεται, ο φετινός Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας 2023 στέλνει ένα μήνυμα ειρήνης.

Το αναμνηστικό μετάλλιο του επετειακού 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας 2023 φέρει τη φράση «Εἰρήνη δ ἀνὰ γῆν κουροτρόφος», από το έπος του Ησίοδου «Έργα και Ημέραι». Η φράση σημαίνει: «Η ειρήνη τρέφει γιους στον κόσμο».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η διοργάνωση στην ίδια όψη εμφανίζεται το άγαλμα που δέσποζε στην Αρχαία Αθηναϊκή Αγορά, με την Ειρήνη να κρατά τον μικρό Πλούτο κι αυτός το Κέρας της Αμάλθειας, σύμβολο αφθονίας.Η Ειρήνη στην Αρχαία Ελλάδα λατρεύτηκε ως θεά. Ήταν μία από τις Ώρες, που επιτηρούσαν την εύνομη ζωή των ανθρώπων, οργάνωναν τις εποχές και έδιναν ισορροπία στη φύση, ενώ επίσης βοηθούσαν τους Ολυμπιονίκες.

Σύμφωνα με το μήνυμα της διοργάνωσης του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας «πολιτισμός και αθλητισμός συνάδουν με την ευνομία, την ισορροπία, την ακμή, τη σταθερότητα και την αφθονία. Απαραίτητη προϋπόθεση όλων αυτών, η Ειρήνη».

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -