ΠΡΟΣΩΠΑ

Μαρία Σαμολαδά: Η Δημοσιογράφος που κάνει τη διαφορά στη Βόρεια Ελλάδα!

Βραβείο του Ιδρύματος Μπότση

Η δημοσιογράφος και διευθύντρια του GRTimes.gr Μαρία Σαμολαδά έχει βραβευτεί με το δημοσιογραφικό βραβείο του Ιδρύματος «Αθανασίου Βασ. Μπότση».

Η δημοσιογράφος τιμήθηκε, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, για την ανάδειξη θεμάτων που αφορούν την κοινωνία και πιο συγκεκριμένα για την κοινωνική της προσφορά ως δημοσιογράφος, μέσω του καινοτόμου προγράμματος LiveWithoutBullying.com.

Η Μαρία Σαμολαδά που παράλληλα εργάζεται στο ραδιόφωνο του Real FM 107.1, έκανε λόγο για αναγνώριση ενός αδιάκοπου καθημερινού αγώνα που ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια και για δικαίωση όλων των θυσιών που έκανε όλο αυτό το διάστημα, με ατελείωτες ώρες μακριά από αγαπημένα πρόσωπα.

Μαρία Σαμολαδά

«Το βραβείο Μπότση αποτελεί ιδιαιτέρως μεγάλη τιμή, καθώς αναγνωρίζεται ο αδιάκοπος καθημερινός μου αγώνας για αντικειμενική, πλήρη, ψύχραιμη και με τήρηση των κανόνων δεοντολογίας, ενημέρωση, με όσες δυσκολίες κι αν περιλαμβάνει αυτό, όπως η παράμετρος της χιλιομετρικής απόστασης που μεσολαβεί, ακόμη και στην εποχή της επικοινωνίας, από την Θεσσαλονίκη (μου) μέχρι το κεντρικό κράτος, την Αθήνα.

Από το 2000, που εργάστηκα για πρώτη φορά, μέχρι σήμερα, έχω στο επίκεντρο τον άνθρωπο και το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα, καθώς αισθάνομαι το βάρος της ευθύνης που φέρει ο δημόσιος λόγος, ειδικά όταν αυτός εκφράζεται, καταγράφεται προκειμένου να προσφέρει γνώση στο κοινό, να αποτελεί μέρος της διαμόρφωσης των απόψεων, μα πάνω από όλα να συμβάλει στη διατήρηση της δημοκρατίας.

Ευχαριστώ το Ίδρυμα Μπότση και όλα τα μέλη της επιτροπής που πρότειναν την βράβευση μου, αποδεικνύοντας ότι η πίστη στις αρχές και τις αξίες, η προσήλωση, η αφοσίωση, η σκληρή και αγόγγυστη δουλειά, οι ατελείωτες ώρες μακριά από αγαπημένα πρόσωπα, δικαιώνονται, ακόμη και στην εποχή που η δημοσιογραφία και οι λειτουργοί της δοκιμάζονται, και αυτό είναι η πιο σπουδαία ανταμοιβή και το πιο ισχυρό κίνητρο μπροστά σε κάθε δυσκολία ή αντιξοότητα.

Το βραβείο για την ανάδειξη θεμάτων που αφορούν την κοινωνία και πιο συγκεκριμένα την κοινωνική μου προσφορά ως δημοσιογράφος, μέσω του καινοτόμου προγράμματος LiveWithoutBullying.com, έρχεται σε μια χρονική συγκυρία που χαρακτηρίζεται από το αυξανόμενο μέγεθος του φαινομένου του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού αλλά και την αδήριτη ανάγκη αντιμετώπισης και καταπολέμησής του.», έγραψε η ίδια μεταξύ άλλων, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Το ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας «Αθαν. Β. Μπότση» απονέμει κάθε χρόνο Δημοσιογραφικά Βραβεία και Τιμητικές Διακρίσεις και Ειδικά Βραβεία σε δημοσιογράφους που έχουν να παρουσιάσουν σημαντικές επιτυχίες, σε οποιονδήποτε τομέα, σε εφημερίδα, ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαδίκτυο, φωτορεπορτάζ και οι οποίοι διακρίθηκαν για το σεβασμό τους στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και ποιοτικής ενημέρωσης. Η τελετή λαμβάνει χώρα ετησίως τον Ιανουάριο παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, και τιμά τις δημοσιογραφικές επιδόσεις του αμέσως προηγούμενου χρόνου.

Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button