Μάσκες μεξικανών παλαιστών διακοσμούν μπουκάλια τεκίλας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Τις περίπλοκες μάσκες που φορούν οι Μεξικανοί παλαιστές στη lucha libre (ελεύθερη πάλη) ενέπνευσαν τον σχεδιαστή Αντον Μπουρμπίστροβ με έδρα το Λονδίνο για να σχεδιάσει τις ετικέτες των φιαλών γνωστής τεκίλας.

Οι καινούργιες ετικέτες έχουν ως κύριο διακοσμητικό μια μάσκα, με τυπογραφικά στοιχεία και περίτεχνες φιοριτούρες γύρω.

Η lucha libre είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής πάλη στο Μεξικό με πλούσια παράδοση. Όλοι οι αγώνες βασίζονται στην αιώνια πάλη ανάμεσα στις δυνάμεις του καλού και του κακού που εκπροσωπούνται από δύο ομάδες παλαιστών: τους «tecnicos», ευγενείς πολεμιστές και ήρωες και τους «rudos», τους διαβόητους κακούς του αγωνίσματος, τους τσαμπουκαλήδες κι αυτούς που δεν ακολουθούν τους κανόνες.O σχεδιαστής προσπάθησε να αιχμαλωτίσει την ουσία της lucha libre. Στις ετικέτες των φιαλών της τεκίλας «Rudo and Tecnico» η μάσκα είναι το επίκεντρο, περιτριγυρισμένη από στοιχεία που αναδεικνύουν την πολιτιστική παράδοση της lucha libre. Η τεκίλα είναι εμφιαλωμένη σε φιάλη από ημι-χειροποίητο μεξικανικό ανακυκλωμένο γυαλί, τα ξύλινα πώματα φέρουν το σχέδιο μιας μάσκας, ενώ στην εκτύπωση των ετικετών χρησιμοποιείται χρυσό φινίρισμα.

Το χρώμα των ετικετών δηλώνει τον χρόνο παλαίωσης του ποτού που περιέχει η φιάλη, όπως πχ, απαλά χρώματα για την Blanco, μιας και έχει τον μικρότερο χρόνο παλαίωσης και πιο σκούρα χρώματα και χρυσό μελάνι για την Anejo για να ταιριάζουν με το χρώμα του ποτού που θυμίζει κεχριμπάρι.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -