Μαθητές νηπιαγωγείου κέρδισαν το βραβείο καλύτερης αναπαράστασης του ηλιακού συστήματος

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Το βραβείο της καλύτερης αναπαράστασης του ηλιακού συστήματος κέρδισαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 37ου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης στην Ξηροκρήνη οι οποίοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό ρομποτικής της WRO HELLAS.

Κεντρικό θέμα του διαγωνισμού στην κατηγορία Νηπιαγωγεία ήταν «ο Γαλαξίας μας».

Όπως επισημαίνει η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Ράνια Ιατροπούλου, τα παιδιά δούλεψαν ομαδικά -και με διά ζώσης διδασκαλία και εξ αποστάσεως- μαθαίνοντας για το ηλιακό σύστημα και τους πλανήτες. Έτσι δημιουργήθηκε μια επιδαπέδια πίστα, φτιαγμένη από διάφορα υλικά, που απεικονίζει, με τρισδιάστατο τρόπο, τον γαλαξία ή το ηλιακό σύστημα.Με βοηθό ένα επιδαπέδιο ρομπότ, που κινείται ανάμεσα από πλανήτες, κομήτες και αστεροειδείς νεφελώματα, σύμφωνα με τις εντολές που τού δίνουν τα παιδιά, οι ομάδες των παιδιών του νηπιαγωγείου δείχνουν πώς είναι το ηλιακό μας σύστημα και το διάστημα και τονίζουν ότι η Γη είναι μέρος ενός ευρύτερου ηλιακού συστήματος.

Η κ. Ιατροπούλου επισήμανε ότι τα παιδιά, με τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, κέρδισαν εκτός από το βραβείο, τη δυνατότητα να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, την εμπειρία της συνεργασίας και το εφόδιο της γνώσης για το μέλλον.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -