ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Μέρκελ: Το Βερολίνο μπορεί να μάθει πολλά από τα Τρίκαλα!

Η Μέρκελ «αποθεώνει» τα Τρίκαλα, στο πλαίσιο του Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Στην ψηφιακή εποχή στην Ευρώπη μπορούμε να μάθουμε πολλά ο ένας από τον άλλον. Στους ελληνικούς Δήμους όπως τα Τρίκαλα, που σηματοδοτούν τα “Smart Cities” για παράδειγμα, δεν κυκλοφορούν μόνο λεωφορεία χωρίς οδηγό, αλλά όλες οι δημοτικές υπηρεσίες είναι μεταξύ τους δικτυωμένες, ώστε οι υπηρεσιακοί παράγοντες να έχουν πρόσβαση και να ελέγχουν τους φωτεινούς σηματοδότες, το δίκτυο ύδρευσης, τις ελεύθερες θέσεις στάθμευσης όπως και οποιαδήποτε στιγμή την τοποθεσία των απορριμματοφόρων.

«Το Βερολίνο μπορεί να μάθει κάτι από αυτά. Επίσης οι δημότες μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους on-line ή μέσω εφαρμογής», κατέληξε η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Μάλιστα ο δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Παπαστεργίου ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα το απόσπασμα με τις αναφορές της Άνγκελα Μέρκελ στα Τρίκαλα σχολιάζοντας: «Αυτό το λες και τιμή! Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ μιλάει για τα Τρίκαλα και τη δουλειά που έχει γίνει στο πεδίο του ψηφιακού μετασχηματισμού, σήμερα στο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ του Βερολίνου, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη».

Με πάρα πολλά θετικά σχόλια του κόσμου κάτω από την ανάρτησή του, όπως αυτό που λέει:

Αυτό το βιντεάκι κυκλοφορεί σε όλες τις ομογενειακές οργανώσεις ! Πολλαπλασιάστηκε παρα πολλές φορές από Έλληνες που ζουν στη Γερμανια ! Μπράβο στο Δήμαρχο Τρικάλων , μπράβο στα Τρίκαλα ! Μπράβο στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ και στην ΕΛΛΑΔΑ ❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ” 

Δείτε τι λέει η Καγκελάριος:

 

 

Σχετικά άρθρα

Back to top button