Μεσσηνία: Η δανειστική βιβλιοθήκη Φιλιατρών πάει στην παραλία

Δείτε επίσης

Η δανειστική βιβλιοθήκη Φιλιατρών με τον πλούτο των βιβλίων της θα κρατά συντροφιά στους λουόμενους, τόσο στην παραλία του Λαγκούβαρδου όσο και στο Στόμιο.

Το 2016 ο Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού είχε την πρωτότυπη ιδέα να μετατραπεί  ένα παλιό περίπτερο σε Δανειστική Βιβλιοθήκη.

Η ιδέα αυτή έχει αγκαλιαστεί όλα αυτά τα χρόνια, τόσο από ντόπιους όσο και από επισκέπτες της περιοχής. Η βιβλιοθήκη έχει πάρα πολλούς μόνιμους αναγνώστες, ενώ όπως είναι φυσικό ο αριθμός τους το καλοκαίρι διπλασιάζεται.

Έτσι, στο πλαίσιο προώθησης της φιλαναγνωσίας και σε μια συνεχή προσπάθεια διακίνησης του βιβλίου, τα μέλη και οι φίλοι του Ομίλου Δράσεων και Πολιτισμού σκέφτηκαν τα βιβλία να ταξιδεύουν στις παραλίες των Φιλιατρών.

Με αυτό τον τρόπο θα δίνουν την ευκαιρία στους παραθεριστές να δανειστούν ένα βιβλίο, το οποίο θα μπορούν να βρουν επί τόπου, σε μικρά βιβλιόσπιτα, να το διαβάζουν πλάι στο κύμα και ίσως να προσφέρουν ένα άλλο.

Η δανειστική βιβλιοθήκη Φιλιατρών λειτουργεί από το 2016 υπό το όνομα«Περί… βιβλίων» και συνεχώς εμπλουτίζεται.

Δυο βιβλιοθήκες τοποθετήθηκαν ήδη λοιπόν και λειτουργούν, στην υπέροχη παραλία του Λαγκούβαρδου (κοντά στο “Laguna Surf Beach”) και στο μαγευτικό Στόμιο (κοντά στο “Stomio Beach Bar”).

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -