Met Gala: Τα κοινωνικά μηνύματα για τον πλούτο, την πατριαρχία και την ισότητα

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Το φετινό Met Gala έρχεται αφού η πανδημία του κορωνοϊού ανάγκασε την ακύρωση της περσινής διοργάνωσης.

Το θέμα φέτος ήταν «Στην Αμερική: Ένα λεξικό της μόδας» και όπως ήταν αναμενόμενο, από τo φετινό κόκκινο χαλί του Met Gala δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις.

Στην πρώτη της εμφάνιση στο Met Gala τη Δευτέρα, η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ (AOC), μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, και εκ της προοδευτικής πτέρυγας των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τις κάμερες και τις διασημότητες στη μέση της: «Φορολογήστε τους πλούσιους».

Η Κορτέζ φορούσε ένα λευκό, στράπλες φόρεμα που είχε το μήνυμα χαραγμένο με κόκκινο χρώμα στην πλάτη. Σύμφωνα με τη Vogue, το φόρεμα δημιουργήθηκε από τον oίκο Brother Vellies.

Στη σχετική της δημοσίευση στο προφίλ της στο Ιnstagram, η Κορτέζ αναφέρει -μεταξύ άλλων- πως «είναι τώρα η ώρα για την παιδική φροντίδα, την υγεία και δράση για την κλιματική αλλαγή. Φορολογήστε τους πλούσιους».

Η Κάρα Ντελεβίν επέλεξε ένα λευκό σύνολο του οίκου Dior, γράφοντας το δικό της μήνυμα επάνω στο μπλουζάκι της κατά της πατριαρχίας. «Πατήστε την πατριαρχία», έγραφε με κόκκινα γράμματα.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -