Μία από τις πιο σοβαρές πειρατείες στο Facebook: Διαρροή δεδομένων 625.000 Ελλήνων

Δείτε επίσης

Ομάδα Best News
Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Μια από τις πιο σοβαρές πειρατείες παγκοσμίως που έχουν γίνει στα social media! Διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα 553 εκατ. χρηστών του Facebook  σε όλον τον κόσμο

Προσωπικά δεδομένα όπως αριθμός κινητού τηλεφώνου, οικογενειακή κατάσταση, τόπος διαμονής, επάγγελμα, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.α., τα οποία αφορούν σε 553.000.000 χρήστες του Facebook παγκοσμίως κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο.
Μεταξύ αυτών υπάρχουν και περίπου 620.000 Έλληνες. Ονόματα διασήμων, κυρίως από τον καλλιτεχνικό χώρο, εντοπίζονται στο σχετικό αρχείο, το οποίο έχουν κοινοποιήσει οι άγνωστοι χάκερ.
Αν αναλογιστεί κανείς πως στη χώρα μας υπάρχουν περίπου 4 εκατομμύρια χρήστες του Facebook, πρόκειται για έναν στους επτά περίπου χρήστες στην Ελλάδα.
facebook
Λίστα με τα προσωπικά δεδομένα χρηστών του Facebook
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και πιο σοβαρές ψηφιακές πειρατείες!!!

Το χακάρισμα των προσωπικών δεδομένων χρονολογείται από το 2019.

Η λίστα με τα προσωπικά δεδομένα περιλαμβάνει τον αριθμό τηλεφώνου, τα ID του Facebook (ένας μοναδικός αριθμός που αφορά σε συγκεκριμένο χρήστη), το πλήρες όνομα των χρηστών, αλλά και διευθύνσεις, ημερομηνίες γενεθλίων, βιογραφικά στοιχεία, στοιχεία της επαγγελματικής τους ζωής κ.α.

Το Facebook δηλώνει ότι «η συγκεκριμένη διαρροή οφειλόταν σε ένα κενό, το οποίο έχουμε κλείσει, ήδη από τον Αύγουστο του 2019. Τα δεδομένα που κυκλοφόρησαν είναι παλιά».

Το ηλεκτρονικό “ψάρεμα” ή phishing είναι μια μορφή απάτης κατά την οποία ένας δράστης μεταμφιέζεται ως άλλο πρόσωπο σε ηλεκτρονικά ταχυδρομεία ή άλλα κανάλια επικοινωνίας όπως για παράδειγμα τα social media. Ο εισβολέας χρησιμοποιεί μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τη διανομή κακόβουλων συνδέσμων ή συνημμένων αρχείων που μπορούν να εκτελέσουν διάφορες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της κλοπής πληροφοριών λογαριασμού από τα θύματα όπως είναι το username και το password.

Το phishing είναι δημοφιλές στους ηλεκτρονικούς εγκληματίες, καθώς είναι πολύ πιο εύκολο να ξεγελάσεις κάποιον να κάνει κλικ σε έναν κακόβουλο σύνδεσμο μέσα σε ένα φαινομενικά έμπιστο mail παρά να χακάρεις τα συστήματα ασφαλείας ενός υπολογιστή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Προσοχή στον «κορωνοϊό» του διαδικτύου – Συμβουλές από το ΚΕΠΚΑ Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -