Μια ασυνήθιστη φιλία: Συνταξιούχος πηγαίνει παντού με ένα περιστέρι

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Κάθε φορά που ο 80χρονος Xavier Bouget κάνει βόλτα με το ποδήλατό του, ένα μεγαλοπρεπές λευκό περιστέρι είναι πάνω στο καπέλο του. Όταν ποτίζει τον κήπο του, αυτό κάθεται στον ώμο του και παρακολουθεί.

Ο συνταξιούχος που ζει στην περιοχή της Βρετάνης, στη Γαλλία, πηγαίνει παντού με το περιστέρι, που το έχει ονομάσει Blanchon. Είτε κάθεται στον ώμο του, είτε περπατά δίπλα του.

«Υπάρχει μια επιθυμία να είμαστε μαζί, επειδή είναι ωραία η αίσθηση», δήλωσε ο συνταξιούχος.

Ο Bouget είδε μια μέρα κοντά στο σπίτι του ένα μικροσκοπικό, «σχεδόν χωρίς φτερά», περιστέρι να πέφτει στο έδαφος, καθώς προσπαθούσε να ξεφύγει από μια γάτα. Γύρισε στο σπίτι του με τη σκέψη «ένα ακόμη ζωντανό πλάσμα που θα έχει μια κακή ημέρα». Όμως, όταν περιέγραψε στη σύζυγό του τι είχε δει, εκείνη τον ρώτησε γιατί δεν σήκωσε το περιστέρι. Οπότε, ο Bouget γύρισε πίσω. «Επέστρεψα με την Blanchon στην τσέπη μου», συμπλήρωσε.

Συχνά, λέει, τον ρωτούν πώς κατάφερε να εκπαιδεύσει το πουλί για να είναι τόσο εξημερωμένο, αλλά απαντά ότι δεν υπάρχει κάποιο κόλπο, παρά μόνο αμοιβαίος σεβασμός. Οποιοσδήποτε άνθρωπος μπορεί να δημιουργήσει μια σχέση με ένα ζώο «μόλις σεβαστεί το ζώο για αυτό που είναι, δηλαδή ένα ζωντανό πλάσμα που μοιράζεται τη Γη μαζί μας», εξηγεί.

«Πρέπει απλά να είσαι υπομονετικός, να καταλάβεις πώς ζουν και να προσαρμοστείς στη ζωή τους, γιατί αυτά θα προσαρμοστούν στη δική σου», καταλήγει.

http://https://www.youtube.com/watch?v=6vrt4_-bIas

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -