Μία καινοτόμος δράση της Αντιδημαρχίας Παιδιού στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Μία καινοτόμος δράση της Αντιδημαρχίας Παιδιού στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας σε συνεργασία με το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου», μεταφέρει ένα ολόκληρο μουσείο στις τάξεις των σχολείων της Αγίας Βαρβάρας.

Με πρωτοβουλία του Δήμου, του οποίου η νέα διοίκηση δίνει ιδιαίτερο βάρος στις καινοτόμες δραστηριότητες και στην χρήση των νέων τεχνολογιών, ιδιαιτέρως εκείνων που υποβοηθούν την εκπαιδευτική δραστηριότητα, αλλά και στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης, η πραγματικά αξιέπαινη δράση του Μουσείου «Φιλιώ Χαϊδεμένου» έρχεται να προσφέρει γνώση και μνήμες στους μαθητές της πόλης.

 

Η μουσειοσκευή «Κάποτε στη Μ. Ασία» του Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου» ήρθε στα σχολεία της πόλης προκειμένου να συστήσει στους μαθητές τη ζωή των Ελλήνων στις πόλεις και τα χωριά της Μικράς Ασίας πριν την καταστροφή και τον ξεριζωμό.

Με αφορμή τις αντίστοιχες ενότητες στα μαθήματα της Γλώσσας και της Ιστορίας της ΣΤ΄ τάξης, θα φιλοξενήσουμε τη μουσειοσκευή και μέσω της μελέτης του υλικού της, θα γνωρίσουμε  τον ελληνισμό της Μικράς Ασίας την περίοδο της μεγάλης του ακμής.

Μέσα από χάρτες, καρτ–ποστάλ, διηγήσεις, αντικείμενα, ήχους και εικόνες θα ζωντανέψει στις τάξεις των σχολείων μια ολόκληρη εποχή· μια εποχή ευημερίας και προόδου.

Στόχος είναι οι μαθητές με διαδραστική παρουσίαση, να εντοπίσουν στοιχεία ιστορικής συνέχειας μιας περιοχής και την επίδρασή τους στη διαμόρφωση ενός πολιτισμού, να γνωρίσουν τους παράγοντες που συνετέλεσαν στην ακμή των Ελλήνων στη Μικρά Ασία, να παρατηρήσουν πώς αποτυπώθηκε η ευημερία των ελληνικών κοινοτήτων, να διερευνήσουν τους λόγους που η Σμύρνη υπήρξε πόλη ορόσημο της Μικράς Ασίας, να έρθουν σε επαφή με εκφάνσεις της καθημερινότητας των Μικρασιατών εξετάζοντας τις δομές οργάνωσης της μικρασιατικής κοινωνίας ώστε να χρησιμοποιήσουν όλα αυτά τα στοιχεία, προκειμένου να δημιουργήσουν  χαρακτήρες και ιστορίες σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία που παρατίθενται και παρουσιάζονται με την συσκευή.

Λόγω περιορισμένου χρόνου η μουσειοσκευή ήταν διαθέσιμη μέχρι την 30η Ιανουαρίου 2020 και οι
μαθητές και εκπαιδευτικοί που τη γνώρισαν, δεν ήταν όσοι θα θέλαμε. Παρόλα
αυτά όσοι είχαν τη δυνατότητα, αγκάλιασαν την πρωτοβουλία του δήμου με
ιδιαίτερη θερμή. Ο ενθουσιασμός και τα θετικά σχόλια ήραν κάθε επιφύλαξη και
ενθάρρυναν τη δημοτική αρχή να επαναλάβει και φέτος τη δράση.

Λόγω περιορισμένου χρόνου και φέτος –η συσκευή θα είναι διαθέσιμη μέχρι την
Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020.
Οι διαδραστικές παρουσιάσεις θα γίνονται με τηρούμενα τα μέτρα για την
εξάπλωση του Covid -19.
Παρακαλούμε τα σχολεία που επιθυμούν την πραγματοποίηση παρουσίασης στο
χώρο τους, να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Παιδείας του Δήμου (κα Καραχάλιου,
τηλέφωνο: 213.2019339 )
Θα τηρηθεί αυστηρά, σειρά προτεραιότητας.

Η μουσειοσκευή «Κάποτε στη Μ. Ασία» του Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου» ήρθε στα σχολεία της Αγίας Βαρβάρας και θα είναι διαθέσιμη μέχρι την
Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -