Μια «κρεμαστή» γέφυρα στη Γεωργία που κόβει την ανάσα

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ένα τεράστιο διαμάντι κρέμεται πάνω από το φαράγγι Ντασμπάσι κοντά στην πόλη Τσάλκα στην Γεωργία. Είναι το σημείο όπου ενώνονται τα δύο κομμάτια της εντυπωσιακής κρεμαστής γέφυρας, το στολίδι της περιοχής.

«Νομίζω ότι είναι το καλύτερο μέρος για το Instagram , θα βρίσκεται παντού στο διαδίκτυο. Είναι πανέμορφη και αισθάνομαι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ ως ο πρώτος ταξιδιωτικός blogger», λέει η Ινμπάρ Αντάν, Ισραηλινή travel blogger.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Euronews η γέφυρα μήκους 280 μέτρων που κρέμεται σε ύψος 240 μέτρων κόβει την ανάσα ενώ ταυτόχρονα προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα. Οι επίδοξοι επισκέπτες μπορούν να την περπατήσουν ή να την διασχίσουν με ποδήλατο.«Είναι εκπληκτικό και τρελό ταυτόχρονα. Είναι σταθερή δεν μπορεί να πέσει και το αισθάνεσαι στο ποδήλατο στις λωρίδες. Το αισθάνεσαι παντού ακόμη κι όταν κοιτάς από πάνω προς τα κάτω», λέει η Γκαλ Γκβαράλ, επισκέπτρια της γέφυρας.

Το έργο ξεκίνησε να παίρνει σάρκα και οστά από το 2019, είναι το προϊόν μια κοινοπραξίας Γεωργιανών και Ισραηλινών και τα τελευταία εικοσιτετράωρα αποτελεί την νέα τουριστική ατραξιόν στη χώρα αφού έκανε και επίσημα εγκαίνια.

Όσοι τολμηροί προσέλθετε, αρκεί να μην έχετε υψοφοβία.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -