Μία «ονειρική» μπασκέτα συναντά την street art στην Ηλιούπολη

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ένα ξεχωριστό street art project από τον Yiakou και άλλους καλλιτέχνες της πόλης είναι έτοιμο να αποκαλυφθεί στο Πολυκλαδικό Λύκειο Ηλιούπολης.

Το Πολυκλαδικό Λύκειο της Ηλιούπολης είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο «ζωντανά» σχολικά συγκροτήματα της νοτιοανατολικής Αττικής. Τον τελευταίο χρόνο, ο street artist Yiakou, με τη συμβολή άλλων καλλιτεχνών της πόλης, δουλεύει εντατικά πάνω στο «School Project», μία υπαίθρια έκθεση στο Πολυκλαδικό Λύκειο της Ηλιούπολης που σκοπεύει να ξεκινήσει έναν δημιουργικό διάλογο και να φέρει πιο κοντά τους μαθητές με την «τέχνη του δρόμου».Όταν οι συνθήκες είναι ιδανικές, κάτι που φαίνεται δεν θα αργήσει αυτή η στιγμή, η έκθεση θα παρουσιαστεί για όλους, μαθητές και επισκέπτες, και θα περιλαμβάνει περισσότερα από 100 street art έργα και μία σειρά από δράσεις. Για την ώρα, παίρνουμε μία μικρή πρόγευση από μία μπασκέτα στο κέντρο του σχολικού συγκροτήματος, βαμμένη στα όνειρα και στα χρώματα του Yiakou.«Πιστεύω πως δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς τάση πραγμάτωσης, δεν υπάρχει κοινωνία χωρίς εξέλιξη. Πιστεύω πως τα όρια καταργούνται όταν συναντούν την τέχνη, πιστεύω στην ταύτιση των ονείρων με τη ζωή. Πριν μερικές μέρες ολοκληρώθηκε ακόμα ένα ιδιαίτερο έργο στην νέα «αστική γκαλερί» μας, σε ένα από τα μεγαλύτερα σχολικά κτίσματα που έχει η Αττική. Ο λόγος, για το πρότζεκτ που ετοιμάζουμε κάποιοι στενοί φίλοι, για ένα όραμα όπου η εκπαίδευση ενώνεται με τη κουλτούρα, σε ένα σημείο συνάντησης του παιδιού με τον ενήλικα. Αυτή τη φορά μέσον επικοινωνίας στάθηκε μια εικαστική παρέμβαση στη κεντρική μπασκέτα του συγκεκριμένου κτίσματος, όπου τα χρώματα των συναισθημάτων μαζί με τα συννεφάκια μεταμόρφωσαν τον χώρο σε ένα ζωντανό όνειρο. Η καραντίνα έριξε σε χαμηλά επίπεδα την “κοσμική ενέργεια”, αλλά όπως και τα κύματα της θάλασσας, η ζωή έχει τα πάνω και τα κάτω της. Αξίζει να προσπαθούμε, αξίζει το να αλλάξουμε αυτό τον κόσμο»,  σημειώνει ο street artist Yiakou και δίνει ραντεβού για το προσεχές μέλλον.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -