Μηχάνημα για γρήγορα τεστ covid19 στο νοσοκομείο Χίου από το Δήμο

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Προμήθεια ειδικού μηχανήματος για διενέργεια γρήγορων τεστ για τον covid19 στο νοσοκομείο Χίου από το Δήμο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για την ενίσχυση της λειτουργίας του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 22/05/2020 μεταξύ του  Δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, της Διοικήτριας και του Αντιπροέδρου του Νοσοκομείου κ. Έλενας Κανταράκη και Ευάγγελου Μελιτζάνη αντίστοιχα, του Δ/ντη του Γραφείου (για τη Χίο) του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη κ. Φιλόδωρου Βιτέλλα και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Αντώνη Ζερβάκη.

Αρχικά, εκ μέρους του Δήμου αναφέρθηκε ότι έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες και άμεσα θα γίνει η προμήθεια και διάθεση ενός Μοριακού Αναλυτή και ενός Θαλάμου Νηματικής Ροής για να είναι δυνατή η εξακρίβωση τεστ covid-19 μέσα σε ελάχιστο χρόνο (μικρότερο των 2 ωρών και επιτόπια) προς το Νοσοκομείο Χίου, μέσα από την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης (βάσει της σχετικής Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου, ΦΕΚ 84Α/13 Απριλίου 2020) με την οποία θα προαχθεί και θα τεθεί σε νέα διάσταση η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Παράλληλα, συζητήθηκαν όλα τα θέματα που άπτονται της αναβάθμισης του Νοσοκομείου μας, με δυνατές και στοχευμένες παρεμβάσεις τόσο σε υλικοτεχνικό και επιστημονικό εξοπλισμό, όσο και σε σημαντικές συμπληρωματικές υποδομές με στόχο την παροχή ακόμα υψηλότερων και ποιοτικότερων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμαρχος Χίου εξέφρασε ευγνωμόνως εγκάρδιες και θερμές ευχαριστίες προς το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου Χίου για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, αλλά και για τον γενναίο αγώνα που έδωσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της πρόληψης έναντι στην πανδημία.

Τέλος, ακόμη μία φορά, ο Δήμαρχος Χίου επεσήμανε ότι ο Δήμος βρίσκεται και θα βρίσκεται αδιάλειπτα στο πλευρό  του νοσοκομείου με όλα τα διαθέσιμα μέσα και τις δυνάμεις του, ενώ από την πλευρά της η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου μας κ. Έλενα Κανταράκη εξέφρασε την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες της για τη συνεχή και αποτελεσματική συνεργασία με το Δήμαρχο, τη Δημοτική Αρχή αλλά και τις υπηρεσίες του Δήμου.

⇒Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

 

Δείτε πως κατασκευάζονται οι ασπίδες προστασίας με 3D εκτύπωση στο Blue Lab

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -