Μην πετροβολάτε Αρχιεπίσκοπο και Εκκλησία | Της Χρύσας Σαραντοπούλου

Δείτε επίσης

Chrisa Sarantopoulou
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Όσοι σήμερα πετροβολούν Αρχιεπίσκοπο και Εκκλησία, ας έχουν υπ όψιν ότι προσπαθώντας να ισορροπήσει σε ένα άγριο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί είναι υποχρεωμένος να στέκεται στη μέση.

Βρισκόμαστε σήμερα σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Η οικονομική κρίση μαζί με την πανδημία έχουν φέρει τα πάνω κάτω.

Μεταξύ των άλλων έχουν συμβάλει στην δημιουργία ενός μικρού έστω αντισυστημικού περιβάλλοντος.

Σε αυτό το περιβάλλον, κάποιοι φανατικοί στοχοποιούν και την Εκκλησία χωρίς όρια και κάποιοι άλλοι, με αφορμή την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για «άνοιγμα» των εκκλησιών κατά την εορτή των Θεοφανείων (κόντρα στην κυβερνητική θέση), αλλά με πιστή τήρηση (στις περισσότερες περιπτώσεις) των μέτρων προστασίας, θέλουν να την καταστήσουν φορέα σκοταδιστικών και ακραίων απόψεων.

Στην Ελλάδα όμως, πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά οι «φανατικοί», ότι η θρησκεία είναι σε μεγάλο βαθμό συνυφασμένη με την ταυτότητα του μέσου Έλληνα και του έθνους. Το αν αρέσει ή δεν αρέσει αυτό σε μερικούς, δεν έχει καμία σημασία.

Είναι όμως λάθος να αγνοείς ή, ακόμη χειρότερα, να σνομπάρεις την πραγματικότητα.

Και όσοι στοχοποιούν την Εκκλησία και συστήνουν στην κυβέρνηση ή σε όποιον άλλο πολιτικό παράγοντα να αγνοήσει παντελώς την Εκκλησία και τον Αρχιεπίσκοπο κάνουν λάθος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, που βεβαίως αντιλαμβάνεται ότι ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας είναι θυμωμένη με την Εκκλησία, κυρίως με την εμμονή μερικών πιστών και ιερωμένων στη μη τήρηση των κανόνων που ισχύουν για όλους, ασφαλώς και έχει τεράστια ευθύνη για τους ευάλωτους πιστούς, που κινδυνεύουν περισσότερο και άμεσα από τον ύπουλο ιό. Ευθύνη όμως έχει και για τους αποκαλούμενους «δογματικούς» ιερωμένους , «ιερά πιστούς» στους κανόνες της Εκκλησίας. Γι αυτό και προσπαθώντας να ισορροπήσει σε ένα άγριο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί είναι υποχρεωμένος να στέκεται στη μέση.

Ας το έχουν υπ όψιν αυτό όσοι σήμερα πετροβολούν Αρχιεπίσκοπο και Εκκλησία.

 


Περισσότερα άρθρα Της Χρύσας Σαραντοπούλου ΕΔΩ


 

viberΤο BestNews και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -