ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μόνο εμβολιασμένοι με μάσκα στα γήπεδα από 15 Ιουλίου – Τα νέα μέτρα

Ανακοινώθηκαν χθες τα νέα μέτρα στα γήπεδα, που αλλάζουν τα δεδομένα για τους φιλάθλους που θέλουν να δουν έναν αγώνα.

Όπως ανακοινώθηκε, με εξαίρεση τα παιδιά, από τις 15 Ιουλίου θα επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι φίλαθλοι στα γήπεδα, οι οποίοι πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκα.

Σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί σε ανοικτό γήπεδο όπου υπάρχει ηλεκτρονικό εισιτήριο, η πληρότητα ορίζεται στο 80%, εκ των οποίων το 5% είναι παιδιά, τα οποία όμως πρέπει να έχουν κάνει rapid test ή μοριακό. Σε ανοικτό γήπεδο που δεν διαθέτει σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου, η πληρότητα πέφτει στο 60% (55% εμβολιασμένοι ενήλικες και 5% παιδιά με rapid ή μοριακό τεστ).

Αναφορικά με τον ανώτερο αριθμό θεατών στα ανοιχτά γήπεδα με ηλεκτρονικό εισιτήριο, ορίζεται στις 25.000 και 10.000 όταν δεν υπάρχει το σχετικό σύστημα.

«Η “Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19” ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της “Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες”, ως προς το θέμα της επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα, που είχε θέσει το Υφυπουργείο Αθλητισμού και επεξεργάζονταν το τελευταίο χρονικό διάστημα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η πληρότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων, αναλόγως αν διαθέτουν ή όχι ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων, θα φτάσει έως και το 80%, μόνο με εμβολιασμένους θεατές (εννοούνται και οι νοσήσαντες με ανάλογο πιστοποιητικό), με υποχρεωτική χρήση μάσκας, ποσοστό ανήλικων που δεν μπορούν να εμβολιαστούν, ως ακολούθως:

Στα κλειστά γήπεδα με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων η μέγιστη πληρότητα φθάνει το 80%. Για τα κλειστά γήπεδα χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων, η πληρότητα πέφτει στο 60% της συνολικής χωρητικότητας.

Στα κλειστά γήπεδα με ηλεκτρονικό σύστημα επιτρέπονται έως 8.000 και στα κλειστά που δεν έχουν ηλεκτρονικό σύστημα έως 3.000.

Παράλληλα, απευθύνεται ισχυρή σύσταση προς τις ΠΑΕ, τα αθλητικά σωματεία και τα ΜΜΕ να απασχολούν στους αθλητικούς χώρους εμβολιασμένους επαγγελματίες. Οι εργαζόμενοι στους αθλητικούς χώρους που δεν θα είναι εμβολιασμένοι, πρέπει να έχουν υποβληθεί σε υποχρεωτικό PCR (48 ωρών) ή rapid test (24 ωρών) πριν από την έναρξη του εκάστοτε αγώνα.

Ο χρόνος έναρξης ισχύος των ανωτέρω, καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες εφαρμογής τους, θα εξειδικευθούν στις Διευκρινιστικές Οδηγίες που θα εκδώσει η ΓΓΑ τις προσεχείς ημέρες και στα σχετικά Υγειονομικά Πρωτόκολλα.

Μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να συμμετέχουν στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Στην ίδια ανακοίνωση διευκρίζεται ότι εγκρίθηκε το Υγειονομικό Πρωτόκολλο διενέργειας του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, με εγγραφές μόνο για πλήρως εμβολιασμένους.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button