Μονοκλωνικά αντισώματα: Από την Παρασκευή η χορήγηση στην Ελλάδα

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Από την Παρασκευή, σύμφωνα με το πιθανότερο σενάριο, θα ξεκινήσει η χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων στη χώρα μας ως θεραπεία για άτομα που έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN, τα μονοκλωνικά αντισώματα θα χορηγούνται αρχικά σε 10 νοσοκομεία σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας. Ανάμεσα σε αυτά τα νοσοκομεία είναι το ΑΧΕΠΑ και το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Στο μεταξύ, ετοιμάζεται πλατφόρμα στην ΗΔΙΚΑ, μέσω της οποίας οι θεράποντες γιατροί θα υποβάλλουν αιτήσεις για την πραγματοποίηση της θεραπείας, ενώ τον τελικό λόγο θα έχει ειδική κεντρική επιτροπή.

Προτεραιότητα θα έχουν, σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως μεταμοσχευμένοι, με νεφρική ανεπάρκεια και καρκινοπαθείς.

Σημειώνεται ότι η χώρα μας έχει λάβει 2.000 μονοκλωνικά αντισώματα και οι ασθενείς πρέπει να λαμβάνουν τη θεραπεία κατά τις πρώτες πέντε μέρες από την εκδήλωση των συμπτωμάτων.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -