ΖΩΑ

Μωρό όρκας έχασε τη μαμά του και εκατοντάδες άνθρωποι έψαξαν να τη βρουν

Μια συγκινητική ιστορία με πικρό τέλος, εκτυλίχθηκε τις τελευταίες ημέρες στη Νέα Ζηλανδία με πρωταγωνιστή ένα μωρό όρκας.

Ένα μωρό όρκας που είχε ξεβραστεί ζωντανό σε ακτή της χώρας, πέθανε τελικά, ενώ αμέτρητοι εθελοντές και ειδικοί το φρόντιζαν και προσπαθούσαν να εντοπίσουν την μαμά του για να της το επιστρέψουν.

Ο «Τόα», όπως ονομάστηκε, είχε βγει στη στεριά κοντά στην πρωτεύουσα του Γουέλινγκτον πριν έντεκα ημέρες. Ακολούθησαν αγωνιώδεις προσπάθειες από εκατοντάδες ανθρώπους, για να βρεθεί η οικογένειά του μικρού θηλαστικού και να επανενωθεί με αυτή στη θάλασσα, καθώς ήταν αδύνατο να επιβιώσει μόνο του στον ωκεανό.

Η μικρή όρκα ήταν ηλικίας 2 έως 6 μηνών το πολύ και είχε μήκος μόλις 2,5 μέτρων. Μόλις έγινε γνωστό τι είχε συμβεί, αμέτρητοι εθελοντές προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στην τεράστια επιχείρηση εντοπισμού.

Τον «Τόα», που θα πει πολεμιστής στην γλώσσα των Μαορί, είχαν βρει στο Πλίμερτον δυο έφηβοι. Σχεδόν αμέσως, το θηλαστικό τοποθετήθηκε σε μία πισίνα όπου ταϊζόταν κάθε τέσσερις ώρες και η μάχη με τον χρόνο ξεκινούσε.

Ένα σμήνος αεροσκαφών και παρατηρητές από την ξηρά σάρωσαν εκατοντάδες μίλια ακτογραμμής, με την ελπίδα να εντοπίσουν κάπου στον ορίζοντα την μητέρα του. Μάταια. Ο οργανισμός Whale Rescue που βοηθούσε με την φροντίδα του Τόα ανακοίνωσε πως η κατάσταση του επιδεινώθηκε απότομα. Κτηνίατροι έτρεξαν να προσφέρουν την βοήθειά τους, αλλά στάθηκε αδύνατο να τον σώσουν.

«Πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Τόα πέθανε. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, είμαστε συντετριμμένοι», ανακοίνωσαν άνθρωποι της Whale Rescue.

Η ομάδα ήλπιζε είτε να βρει την μητέρα του Τόα, είτε να απελευθερώσει το θηλαστικά δίπλα σε κάποια άλλη ομάδα από όρκες το μικρό θηλαστικό, με την ελπίδα της «υιοθεσίας». Τίποτα από τα δύο δεν κατέστη δυνατό. Ο ειδικός στα θαλάσσια είδη του Τμήματος Προστασίας του περιβάλλοντος, Ίαν Άνγκους, είπε πως οι άνθρωποι που φρόντισαν τον Τόα έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τον σώσουν.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button