Μουσεία στο Ηνωμένο Βασίλειο: Ειδικός οδηγός για τα τρανς παιδιά

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Στους εργαζόμενους στα μουσεία του Ηνωμένου Βασιλείου δόθηκε οδηγός προκειμένου να γίνουν πιο φιλικοί προς τα τρανς παιδιά.

Στα μουσεία του Ηνωμένου Βασιλείου παραδόθηκε μια νέα δέσμη οδηγιών 44 σελίδων σχετικά με το πώς να προσφέρουν μια πιο περιεκτική εμπειρία για τα τρανς παιδιά. «Τα μουσεία θα πρέπει να είναι μέρη όχι μόνο όπου πηγαίνουν τα τρανς παιδιά, αλλά και όπου θέλουν να πηγαίνουν», αναφέρεται στις νέες κατευθυντήριες γραμμές για τον οδηγό Trans Inclusive Culture. Σημειώνεται πως κάποια απλά σημάδια υποστήριξης «μιλούν».

Το φυλλάδιο, το οποίο εκδόθηκε από το πανεπιστήμιο του Leicester, έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει τα μουσεία να βοηθήσουν τα παιδιά να εξερευνήσουν την ταυτότητα φύλου τους και να «διεγείρουν τη θετική εξερεύνηση του φύλου». Το Ερευνητικό Κέντρο Μουσείων και Γκαλερί του πανεπιστημίου (RCMG), ενθαρρύνει τα ιδρύματα τέχνης να χρησιμοποιούν «αφίσες, αυτοκόλλητα, σημαίες και κονκάρδες» για να βοηθήσουν τα παιδιά να «εξερευνήσουν την αυτοέκφραση χωρίς το φόβο αντιποίνων».

Μουσεία – Τρανς παιδιά: Τι ισχύει με τις τουαλέτες 

Επιπλέον, οι κατευθυντήριες γραμμές συνιστούν στα ιδρύματα να παρέχουν πρόσβαση σε τουαλέτες και αποδυτήρια που να ταυτίζονται με την επιλογή φύλου των επισκεπτών τους και παράλληλα το προσωπικό να επιλέγει προσεκτικά τα λόγια του για να μην προκαλέσει κάποιου είδους προσβολή. Μια συγκεκριμένη κατευθυντήρια γραμμή αναφέρει να μην ζητείται από ένα παιδί να «αποκαλύψει την ταυτότητά του», αλλά να «επιβεβαιώσει την ταυτότητά του» αν επιλέξει να το πει στους υπαλλήλους.

«Εάν ένα παιδί επιλέξει να το κάνει, είναι σημαντικό η απάντησή σας να χαρακτηρίζεται από επιβεβαίωση και να θυμάστε ότι είναι απόφαση του παιδιού αν θα επιλέξει να μοιραστεί αυτές τις πληροφορίες με άλλους», αναφέρεται στις κατευθυντήριες γραμμές.

«Εάν δεν είστε σίγουροι για τις σωστές αντωνυμίες για ένα άτομο, η χρήση ουδέτερων αντωνυμιών περί φύλου είναι μια προσέγγιση για όλα τα άτομα» αναφέρεται ακόμα και προστίθεται πως η αντωνυμία που θα χρησιμοποιήσει ο υπάλληλος είναι δηλωτική για την ευαισθητοποίησή του περί των τρανς ατόμων. «Οι πολιτιστικές οργανώσεις μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο να κάνουν τα τρανς παιδιά, τους νέους και τους προσωπικούς φροντιστές τους να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι, ασφαλείς, αξιόλογοι και αποδεκτοί», αναφέρεται.

Μουσεία – Τρανς παιδιά: Οδηγίες για να μην υπάρχουν διακρίσεις 

Οι κατευθυντήριες γραμμές προσφέρουν επίσης συμβουλές για άλλες καταστάσεις που αφορούν την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου χειρισμού ενός συναδέλφου που κάνει διακρίσεις, καθώς και της αναφοράς ότι οι ανδρικές τουαλέτες παρέχουν επίσης προϊόντα γυναικείας υγιεινής.

Ο πολυσέλιδος οδηγός προειδοποιεί επίσης ότι έχει δημιουργηθεί ένα «κλίμα φόβου» λόγω των δυνατών φωνών που «γίνονται όλο και πιο τολμηρές» σχετικά με θέματα κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Οι κατευθυντήριες γραμμές εγκρίνονται από αρκετούς μεγάλους οργανισμούς, μεταξύ άλλων από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων του Ηνωμένου Βασιλείου, την Ομοσπονδία Μουσείων της Σκωτίας και τις Ενώσεις Μουσείων.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -