Μπάιντεν: Δωρεά 20 εκατ. επιπλέον δόσεων εμβολίων σε άλλες χώρες

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα δωρίσουν 20 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 σε άλλες χώρες, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των δωρεών στα 80 εκατομμύρια.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε την αποστολή 20 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19 σε τρίτες χώρες έως τα τέλη Ιουνίου, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που οι Ηνωμένες Πολιτείες μοιράζονται εμβόλια εγκεκριμένα από τις αμερικανικές αρχές για χρήση στη χώρα.

Η ποσότητα αυτή θα αυξήσει σε 80 εκατομμύρια δόσεις τον συνολικό αριθμό δόσεων εμβολίων που υποσχέθηκε ο Λευκός Οίκος να στείλει στο εξωτερικό. Οι νέες εξαγωγές θα περιλαμβάνουν εμβόλια που έχουν εγκριθεί για χρήση στις ΗΠΑ.

«Τις επόμενες έξι εβδομάδες, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα στείλουν 80 εκατομμύρια δόσεις στο εξωτερικό. Αυτό αντιπροσωπεύει το 13% της παραγωγής εμβολίων από τις ΗΠΑ, μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Θα είναι περισσότερες δόσεις εμβολίου από όσες έχει μοιραστεί οποιαδήποτε χώρα μέχρι σήμερα, πέντε φορές περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Περισσότερο από τη Ρωσία και την Κίνα μαζί, οι οποίες έχουν δωρίσει 15 εκατομμύρια δόσεις», δήλωσε ο Μπάιντεν στην συνέντευξη Τύπου.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν 20 εκατομμύρια δόσεις (…) για να βοηθήσουν τις χώρες που δίνουν μάχη κατά της πανδημίας», είχε δηλώσει νωρίτερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Όταν ρωτήθηκε ποιες χώρες θα επωφεληθούν από αυτά τα εμβόλια, η Τζεν Ψάκι ήταν ασαφής και υποσχέθηκε απλά ότι θα υπάρξουν διευκρινίσεις για τα κριτήρια κατανομής “τις επόμενες ημέρες”.

Στα τέλη Απριλίου, η Ουάσινγκτον δεσμεύθηκε να παράσχει σε άλλες χώρες 60 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου AstraZeneca, αλλά το συγκεκριμένο δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα το πράσινο φως από τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές και συνεπώς οι αποστολές δεν έχουν αρχίσει.

Η απόφαση αυτή λαμβάνεται καθώς οι αμερικανικές Πολιτείες καταγράφουν πτώση στους αριθμούς εμβολιασμού και χώρες όπως η Ινδία προσπαθούν να πάρουν εμβόλια ώστε να περιορίσουν την έξαρση των κρουσμάτων της Covid-19.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -