ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

MyHeritage: Η πλατφόρμα που δίνει «ζωή» στις παλιές φωτογραφίες

Η διαδικτυακή πλατφόρμα γενεαλογίας, MyHeritage, προσφέρει ένα νέο εργαλείο, με τίτλο «DeepNostalgia», που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη, για να ενσωματώσει την κίνηση μέσα σε… παλιές φωτογραφίες.

Το MyHeritage είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα γενεαλογίας, που προσφέρει τεστ DNA για να ανακαλύψουμε τη καταγωγή μας -αλλά και μακρινούς συγγενείς μας. Πρόσφατα πρόσθεσε στις υπηρεσίες της ένα νέο εργαλείο, με τίτλο «DeepNostalgia» (Βαθιά Νοσταλγία), που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη, για να ενσωματώσει την κίνηση μέσα σε… παλιές φωτογραφίες.

Αυτό το εργαλείο δίνει στην ιστορία μία φρέσκια, νέα οπτική, δημιουργώντας ρεαλιστικές απεικονίσεις, οι οποίες μας δίνουν μία ιδέα του πώς θα ήταν οι κινήσεις ενός προσώπου του παρελθόντος (από προγόνους μας μέχρι ιστορικές προσωπικότητες), αν είχε καταγραφεί σε βίντεο.

Το «Deep Nostalgia» χρησιμοποιεί μία νέα τεχνολογία που «ζωντανεύει» πρόσωπααπό την εταιρεία D-ID, που ειδικεύεται στην αναπαράσταση βίντεο χρησιμοποιώντας «εμβυθιστική» τεχνητή νοημοσύνη. Συγκεκριμένα, επιστρατεύει μερικά προ-ηχογραφημένα βίντεο driver που κατευθύνουν τις κινήσεις για την κινούμενη εικόνα και περιλαμβάνουν ακολουθίες πραγματικών ανθρώπινων κινήσεων.

Το πιο κατάλληλο driver επιλέγεται αυτόματα για κάθε πρόσωπο, βασισμένο στον προσανατολισμό του. Στη συνέχεια εφαρμόζεται πάνω στη φωτογραφία και το αποτέλεσμα είναι ένα σύντομο, υψηλής ποιότητας βίντεο ενός προσώπου που μπορεί να χαμογελάσει, να ανοιγοκλείσει τα μάτια του και να κουνηθεί.

«Θα ενθουσιαστείτε όταν δείτε μια οικογενειακή φωτογραφία να ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σας μέσω του Deep Nostalgia» δήλωσε ο Gilad Japhet, ιδρυτής και CEO του MyHeritage. «Το να βλέπουμε τα πρόσωπα των προγόνων μας να έρχονται στη ζωή σε ένα βίντεο μάς επιτρέπει να φανταστούμε πώς ήταν στην πραγματικότητα και προσφέρει έναν νέο τρόπο για να συνδεθούμε με την ιστορία της οικογένειας μας».

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της πλατφόρμας για να δείτε περισσότερα

Πηγή: deisgnboom

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button