«Ναι» στο αίτημα του οίκου Dior για το εντυπωσιακό ντεφιλέ στο Καλλιμάρμαρο

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) αποδέχτηκε το αίτημα για παραχώρηση του Παναθηναϊκού Σταδίου (Καλλιμάρμαρο) για την διοργάνωση της επίδειξης μόδας με τίτλο «Dior Celebrates Greece», την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021.

Την ίδια στιγμή εγκρίθηκε και η άδεια για φωτογράφιση, κινηματογράφηση και αεροκινηματογράφηση, καθώς και για απευθείας αναμετάδοση της εκδήλωσης και ανάρτησής της στο επίσημο site του οίκου Dior.

Συγκεκριμένα, το εντυπωσιακό και ιστορικό στάδιο σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί ως μία φυσική «πασαρέλα» όπου στις 17 Ιουνίου ο γαλλικός οίκος μόδας θα παρουσιάσει τη νέα του συλλογή. Πρόκειται για μια συλλογή με έντονη ελληνική επιρροή, μιας και ο οίκος με αυτόν τον τρόπο ήθελε να τιμήσει τη 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης, οπότε και γι’ αυτόν τον λόγο η επιλογή της Ελλάδας δεν είναι καθόλου τυχαία.

Μάλιστα, οι δημιουργίες της νέας αυτής συλλογής θα ραφτούν στην Ελλάδα με ελληνικά υφάσματα και πρώτες ύλες, σε μία προσπάθεια να προβληθεί σε παγκόσμιο επίπεδο η δεξιοτεχνία και το ταλέντο των Ελλήνων δημιουργών.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 25 Μαΐου το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο παραχώρησε την άδεια στον οίκο μόδας Christian Dior για τη φωτογράφιση της νέας του συλλογής στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, ωστόσο χωρίς κινηματογράφηση. Επιπλέον, εγκρίθηκε, με αυστηρούς όρους και σεβασμό στην ιστορικότητα των μνημείων, το αίτημα για φωτογράφιση και κινηματογράφηση σε μερικά ακόμη εμβληματικά σημεία όπως η Αρχαία Αγορά, το Ηρώδειο, ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο και ο ναός του Δία στην αρχαία Νεμέα.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -