ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

NASA: Εθελοντές για να ζήσουν ένα χρόνο «σαν να βρίσκονται στον πλανήτη Άρη»

Η NASA αναζητά εθελοντές για να ζήσουν έναν χρόνο «σαν να βρίσκονται στον πλανήτη Άρη».

Όσοι επιλεγούν θα κάνουν ένα εικονικό ταξίδι στον κόκκινο πλανήτη, σε συνθήκες προσομοίωσης. Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις άνοιξε την Παρασκευή και η NASA ψάχνει τέσσερα άτομα. Ο χώρος 158τμ στον οποίο θα διαμείνουν, δημιουργήθηκε από έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή και βρίσκεται μέσα σε ένα κτίριο στο διαστημικό κέντρο Johnson, στο Χιούστον του Τέξας.

Δεν έχει παράθυρα και οι εθελοντές που θα συμμετάσχουν θα καταναλώνουν έτοιμο φαγητό. Τρία τέτοια προγράμματα δρομολογούνται από τη NASA, με το πρώτο να ξεκινά το φθινόπωρο του 2022.

Η επικεφαλής Γκρέις Ντάγκλας δήλωσε: «Θέλουμε να καταλάβουμε πώς οι άνθρωποι λειτουργούν σε έναν άλλον πλανήτη. Προσπαθούμε να εξερευνήσουμε ρεαλιστικές καταστάσεις στον Άρη».

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου στη μηχανική ή τα μαθηματικά. Η NASA διαμηνύει ότι μόνο Αμερικανοί πολίτες ή οι μόνιμοι κάτοικοι των ΗΠΑ θα επιλεχθούν για το πείραμα, το οποίο θυμίζει λίγο το φιλ The Martian του 2015, με πρωταγωνιστή τον Matt Damon.

Οι εθελοντές θα πρέπει να είναι ηλικίας μεταξύ 30 και 55 ετών και να έχουν καλή σωματική υγεία.

Ο Καναδός αστροναύτης Κρις Χάντφιλντ είπεότι η NASA αναζητά άτομα που «θα μπορούσαν να γίνουν αστροναύτες», κάτι που θα έκανε το πείραμα πιο αποτελεσματικό.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button