ΣΠΙΤΙ

Νέα Πεντέλη: Η εντυπωσιακή πολυκατοικία που μοιάζει να αιωρείται

Στη Νέα Πεντέλη Αττικής ετοιμάζεται μια εντυπωσιακή πολυκατοικία με μοντέρνο design.

Η διαφορετική αυτή πολυκατοικία είναι σχεδιασμένη από τον αρχιτέκτονα Μάρκο Σκαμπάλη και πρόκειται για μια τετραώροφη πολυκατοικία 990 τ.μ., σε περιοχή ανερχόμενης οικιστικής ανάπτυξης.

Το επιβλητικό κτίριο αποτελείται από δύο διώροφες κατοικίες (duplex) και τρία διαμερίσματα, σε ενιαίο κέλυφος: Οι δύο πρώτες προορίζονται για τους ιδιοκτήτες, ενώ τα οροφοδιαμερίσματα θα διατεθούν προς πώληση ή μίσθωση.

Στη νότια όψη -πρόσοψη της πολυκατοικίας- αναπτύσσονται οι δύο διώροφες κατοικίες. Με τον χειρισμό στη διάρθρωση των όγκων καθ΄ ύψος και τις, εν μέρει, παράγωνες «γεωμετρίες», σκοπός είναι να «μειωθεί» ο τετραώροφος όγκος της πολυκατοικίας και να αποδοθεί μια αυτονομία στις δύο διακριτές και ογκομετρικά ανεξάρτητες κατοικίες, χωρίς, όμως, να θυσιάζεται η μορφολογική τους συνοχή.

Με τις φθίνουσες διατομές στις οικοδομικές μάζες επιχειρείται από τη μια η εξωστρεφής, αλλά ήπια, επαφή του λευκού όγκου με τον περιβάλλοντα χώρο και από την άλλη ο ημερήσιος, εσωστρεφής «φωτισμός» του με αυτοσκιές και ερριμμένες σκιές. Η μάζα φθίνει, η σωματικότητα παραμένει, διακριτική και μεταβαλλόμενη, χάρη στην κίνηση του φωτός, δηλαδή του χρόνου.

Η επεξεργασία της ανατολικής και της δυτικής όψης, με εσοχές, «ζεστές» επενδύσεις και υποδοχή της θέας η ανατολική, και λευκές, ορθές γωνίες η δυτική, έγινε με κριτήριο τη σχέση με το τοπίο και την ηλιοπροστασία. Στην ισόγεια στάθμη η παρουσία του υγρού στοιχείου πλαισιώνεται από δύο διατάξεις, πυκνή βλάστηση ανατολικά και πετάσματα από οξειδωμένα ελάσματα δυτικά: μια εκ προθέσεως ανομοιότητα σε προοπτική σύνθεση.

Το ιδιαίτερο σχήμα του, το λευκό χρώμα, το διάφανο τζάμι αλλά και το μπλε της πισίνας δίνει την αίσθηση ότι το κτήριο ίπταται στον αέρα και καταλήγει στο νερό ενώ εναρμονίζεται με το περιβάλλον. Οι κρυφοί χώροι και τα σκαλοπάτια που ενώνουν τους ορόφους δίνουν στην πολυκατοικία ένα μοντέρνο, φουτουριστικό design.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button