Νέο πρότυπο Αυτοδιοικητικό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Το Πρότυπο Αυτοδιοικητικό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπτυξη του Υμηττού άνοιξε και επίσημα τις πύλες του, το μεσημέρι της Τετάρτης 29 Μαΐου 2024, με τα εγκαίνια του να γίνονται παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια και πλήθους παρουσιών από την κεντρική πολιτική σκηνή και την αυτοδιοίκηση.

Οικοδεσπότης εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, ο Πρόεδρος του και Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος 

«Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Μια δομή που είχαμε εξαγγείλει πριν από λίγα χρόνια, υλοποιήθηκε και πλέον παίρνει τη θέση της στην συλλογική προσπάθεια για την πολιτική προστασία ενισχύοντας και επικουρώντας το έργο όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Η δομή έρχεται να συμβάλλει στο κοινό πεδίο επιστημονικής έρευνας, μελέτης του περιβάλλοντος, εκπαίδευσης και διαχείρισης κρίσεων, εξασφαλίζοντας στους συμμετέχοντες τα εφόδια που είναι απαραίτητα για την προστασία του τόπου μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κωνσταντάτος.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου επεσήμανε ότι η καινοτομία του συγκεκριμένου εγχειρήματος είναι η δημιουργία πρότυπης δομής που βασίζεται σε 3 κεντρικούς πυλώνες: Εκπαίδευση, Τεχνολογία, Έρευνα καθώς μέσα από ένα σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα πλέον όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (εθελοντικές ομάδες, στελέχη Πολιτικής Προστασίας Δήμων, φορείς, ιδιώτες) αλλά κυρίως εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές θα μπορούν να επιμορφώνονται και να ευαισθητοποιούνται καθημερινά για την προστασία του Υμηττού και εν γένει για την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης που αυτή τη στιγμή αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Η δομή ξεκινά και θα λειτουργεί για την εκπαίδευση των μαθητών, εθελοντών και στελεχών της πολιτικής προστασίας σε περιβαλλοντικά θέματα και δασικής προστασίας.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -