Νότια Κορέα: Τεράστια ρόδα 180 μέτρων θα αλλάξει τον ορίζοντα της Σεούλ

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Μια τεράστια ρόδα 180 μέτρων χωρίς ακτίνες αναμένεται να προστεθεί έως το 2027 στον ορίζοντα της Σεούλ στη Νότια Κορέα.

Το λεγόμενο «Seoul Ring» θα βρίσκεται στο πάρκο Haneul στα βορειοανατολικά της πόλης κοντά στον ποταμό Χαν. Το κτίσμα αν και ρόδα δεν θα διαθέτει ακτίνες μια τεχνική που αποτελεί σημαντική εξέλιξη στον τομέα του σχεδιασμού και της μηχανικής.

Σε δελτίο Τύπου οι αρχές της Σεούλ δήλωσαν ότι η τοποθεσία του τροχού στο πάρκο Haneul επιλέχθηκε για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων είναι εγγύτητά του με τα βόρεια σύνορα της χώρας με τη Βόρεια Κορέα.

«Δεδομένου ότι το πάρκο βρίσκεται γεωγραφικά κοντά στη Βόρεια Κορέα, η ρόδα θα δηλώσει [συμβολικά] την επιθυμία και ευχή για μια ενωμένη Κορέα», σημείωσαν οι αρχές.

Φωτ.: Courtesy Seoul Metropolitan Government

Η ρόδα της Σεούλ είναι ένα από τα πολλά έργα που συμβαίνουν στη γειτονιά Sangam-dong, μια πρώην χωματερή που τώρα χρησιμοποιείται για οικολογικά έργα.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η ρόδα θα χρησιμοποιεί πράσινη τεχνολογία για την τροφοδοσία της και συγκεκριμένα, ηλιακή ενέργεια.

Μόλις ολοκληρωθεί, το Seoul Ring θα έχει 36 βαγόνια, καθένα από τα οποία θα μπορεί να φιλοξενήσει το πολύ 25 άτομα. Εάν φτάσει σε πλήρη δυναμικότητα, η ρόδα θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 11.792 άτομα την ημέρα.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -