Ντιμπέιτ: Τελικά γίναμε σοφότεροι; Μονόλογοι, μια γκλίτσα και η Ζωίτσα

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Δώστε ζωή στη Βουλή. Γιατί η Ζωίτσα (Κωνσταντοπούλου) να μην συμμετέχει στο Ντιμπέιτ δηλαδή; Στο κάτω κάτω είναι η μοναδική γυναίκα επικεφαλής κόμματος στις εκλογές της 21ης Μαίου 2023. Και από ότι φαίνεται… είναι το πρώτο σε δύναμη εξωκοινοβουλευτικό κόμμα. 

Ποιοι ορίζουν τους κανόνες της Δημοκρατίας;

Έξι άνδρες αρχηγοί κόμματος συμμετείχαν στο πολυαναμενόμενο Ντιμπέιτ, εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Γιάνης Βαρουφάκης, Κυριάκος Βελόπουλος σε ένα Debate δίχως εκπλήξεις, ολίγον τι βαρετό θα λέγαμε.

Μονόλογοι, διαβασμένες ερωτήσεις και απαντήσεις χωρίς ουσία οι περισσότερες. 

Debate θα πει δημόσιος διάλογος. Είναι η τελική πολιτική αναμέτρηση των υποψηφίων στην τηλεόραση. Σημαίνει αντιπαράθεση επιχειρημάτων και ανάγεται στο λατινικό battuo «χτυπώ, καταφέρω χτυπήματα».

Τελικά γίναμε σοφότεροι ακούγοντας παράλληλα και τους έξι;

Το Τικ Τοκ ψήφισε και είπε ΟΧΙ. Viral βίντεο και σχόλια των χρηστών δείχνουν την απογοήτευσή τους. Και να μου πεις, το Τικ Τοκ έχει αξία; Αξία του έδωσαν οι ίδιοι πολιτικοί αρχηγοί καθώς από ότι φαίνεται το πραγματικό debate γίνεται στα TikTok τους!

*Μια σημείωση για την κοινωνική δικτύωση των πολιτικών

Πολιτικοί και Tik Tok

Tο Τικ Τοκ είναι ένα μέσο με πιο «ανάλαφρα» μηνύματα που αυτόματα επιτρέπει στους πολιτικούς να «τσαλακώσουν» την εικόνα τους, άρα να τους φέρει πιο κοντά στον κόσμο. Αυτό όμως θέλει προσοχή, γιατί μπορεί να γελοιοποιηθούν. Εκείνο που πρέπει να ξέρουν οι πολιτικοί είναι ότι η κοινωνική δικτύωση απαιτεί αυθορμητισμό. Αν κάτι γίνει επιτηδευμένα ο κόσμος πλέον το αντιλαμβάνεται και το προσπερνά.

Κι ας επανέρθουμε στο πολυσυζητημένο Ντιμπέιτ που διήρκησε τρεις ώρες. Αρκετές για να κρατήσουμε έστω κάποιες ατάκες!

«Να μην ξύνεται ο κ. Τσίπρας στην γκλίτσα του τσοπάνη γιατί το τελευταίο προεκλογικό διάστημα ξύνεται πολύ στην γκλίτσα του τσοπάνη όταν απευθύνεται στο ΚΚΕ για την προοδευτική κυβέρνηση «μούφα»» είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, για να αντικρούσει το “φλερτ” του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα προς το ΚΚΕ.

Η Παναγία Γκέισα και Ινδιάνα από τον Κυριάκο Βελόπουλο. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, είπε πως ο ίδιος δεν έκανε το εμβόλιο γιατί ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι επιθυμεί με το σώμα του, ενώ τόνισε πως τις πολιτικές του τις καθορίζει η πίστη του στις αξίες της Ελλάδας, δείχνοντας στην κάμερα δύο φωτογραφίες λέγοντας πως αυτές βρίσκονται στα βιβλία της γ’ δημοτικού, όπου η Παναγία απεικονίζεται ως ινδιάνα και ως γκέισα, και αυτό όπως είπε είναι διαστρέβλωση και πρόστυχο να δείχνεται σε μικρά παιδιά.

Η κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης είναι απαραίτητη για να αυξηθεί το ετοιμοπόλεμο των ενόπλων δυνάμεων είπε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, και σημείωσε πως άλλες χώρες όπως η Βρετανία δεν έχουν υποχρεωτική στράτευση. Ατάκα του που ξεχώρισε επίσης ήταν ότι “Δύο αυτοκίνητα τα έχουμε και κάθονται” και πως “αν θα βοηθούσε να τα δώσουμε για ανακύκλωση, να το κάνουμε”, επισημαίνοντας ότι κυκλοφορεί με μηχανές.

Και πάμε και στα ερωτήματα που γεννιούνται, αν τελικά καταλάβαμε κάτι από το Ντιμπέιτ. 

Tο ερώτημα που τίθεται με βάση τις δημοσκοπήσεις είναι πόσα κόμματα θα περάσουν το όριο του 3% στην πρώτη κάλπη. Και τελικά ποια κινούνται αριστερά και ποια δεξιά…;

Η Ζωή Κωσταντοπούλου, με την «Πλεύση Ελευθερίας» όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, “έχει ανοίξει πανιά και πλέει δυνατά”, όχι μόνο ανιχνεύτηκε στο 1%, αλλά πήγε στο 1,6% και όλο και ανεβαίνει.  Αντιθέτως, κάποιες “Δήμητρες…” τρόμαξαν τον κόσμο. Η Ζωίτσα θεριεύει κι ίσως γι αυτό να την φοβούνται και δεν την καλούν σε δημόσιο διάλογο. Ίσως το ότι πέρασε όλη τη νύχτα στο Υπουργείο Εσωτερικών εκείνο το βράδυ… και κατάφερε να εμποδίσει τον αποκλεισμό του κόμματος της “Πλεύση Ελευθερίας” από τις εκλογές, να τράβηξε τα βλέμματα του κόσμου με τον δυναμισμό της και την αποφασιστικότατα της. Δυνατές φωνές θέλουμε στη Βουλή να υπερασπίζονται τα δίκαια του κοσμάκη.

Τι να πούμε άλλο; Θυμάμαι χαρακτηριστικά τα λόγια του Δασκάλου μου Χρήστου Πασαλάρη: «Μια μέρα στην Ελλάδα θα δούμε εκλεγμένη γυναίκα Πρωθυπουργό και αυτή η μέρα που θα αλλάξει τη χώρα μας δεν θα αργήσει. Το γυναικείο φύλο είναι αξιότερο από το ανδρικό…»

Χρύσα Σαραντοπούλου Δημοσιογράφος/ Σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας/ Εναλλακτική θεραπεύτρια #xriselida

Χρύσα Σαραντοπούλου
Δημοσιογράφος/ Σύμβουλος Στρατηγικής Επικοινωνίας/
Εναλλακτική θεραπεύτρια

#xriselida

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -