Ο Δήμος Χίου για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών: Ενημέρωση και στήριξη (βίντεο)

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Η 25η Νοεμβρίου αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, υπενθυμίζοντας ότι δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση. Απεναντίας, η ψυχολογική, σεξουαλική, σωματική ή λεκτική βία κατά των γυναικών, αποτελεί σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που δεν περιορίζεται σε σύνορα, κοινωνικούς, οικονομικούς ή πολιτισμικούς περιορισμούς, αλλά μας αφορά όλους και όλες.

Τιμάμε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, όχι ως μια ακόμη επέτειο, αλλά ως μια «κραυγή» αναγκαιότητας για την εξάλειψή της. Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένη την υφιστάμενη υγειονομική κρίση ο Δήμος Χίου προέβη στη δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού (βίντεο) με στόχο την ενημέρωση για το ευαίσθητο θέμα της κακοποίησης των γυναικών.

Δείτε το βίντεο:

Με γνώμονα την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών λειτουργεί στην Ελλάδα το δίκτυο των 61 δομών της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, το οποίο αποτελείται από τα Συμβουλευτικά Κέντρα, τους Ξενώνες Φιλοξενίας και την Τηλεφωνική Γραμμή 15900.

Που μπορείς να απευθυνθείς στη Χίο

Ειδικότερα στη Χίο λειτουργεί το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Χίου, που παρέχει τις υπηρεσίες του από το 2014. Στελεχώνεται από Ψυχολόγο, Κοινωνική Λειτουργό, Νομικό και Κοινωνιολόγο-Σύμβουλο Υποδοχής.

Απευθύνεται σε ενήλικες γυναίκες οι οποίες έχουν δεχθεί κακοποίηση (οποιασδήποτε μορφής), σε γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις (μονογονεικές οικογένειες, άνεργες, προσφύγισσες, μετανάστριες, ΑΜΕΑ κλπ) και σε πολίτες και φορείς για την παροχή πληροφόρησης.

Παρέχει Ψυχολογική Στήριξη, Κοινωνική Στήριξη, Νομική Συμβουλευτική, Εργασιακή Στήριξη και πραγματοποιεί παραπομπές σε ξενώνες φιλοξενίας όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Οι υπηρεσίες του είναι δωρεάν και διέπονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής.

Τηλέφωνα Συμβουλευτικού Κέντρου: 2271350040, 2271350025, 2271350007, 2271350075.


 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -