Ο Εθνικός Ύμνος ακούγεται σε όλη την Αμφιλοχία από τον Γιώργο Τσόγκα

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Με φόντο τον κόλπο της όμορφης Αμφιλοχίας και την γαλανόλευκη να κυματίζει ο Αρχιμουσικός της Δημοτικής Φιλαρμονικής της Αμφιλοχίας, Γιώργος Τσόγκας, στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας! Με το πιάνο του βγήκε στο μπαλκόνι του και παίζει τον Εθνικό μας Ύμνο μιας και όλες οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Επετείου της 25ης Μαρτίου έχουν ακυρωθεί, λόγω του κορονοϊού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Φιλαρμονική Αμφιλοχίας υπό την καθοδήγηση του κ. Τσόγκα παρουσιάζει κάθε καλοκαίρι μια δωρεάν συναυλία για τους κατοίκους της περιοχής με την παρουσία σημαντικών ερμηνευτών, όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Δημήτρης Μπάσης και άλλοι. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε συναυλίες στο εξωτερικό με πιο πρόσφατη αυτή στην Κωνσταντινούπολη, μετά από πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίου.

Ξεχωριστή θέση έχει η γιορτή που συνδιοργάνωσε ο Σύλλογος Φλόγα (παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες) μαζί με την Δημοτική Φιλαρμονική Αμφιλοχίας στις 30 Δεκεμβρίου 2019 στις εγκαταστάσεις του συλλόγου στο Γουδί.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της γιορτής είχε εξ ολοκλήρου ο Αρχιμουσικός Γεώργιος Τσόγκας που στις προσκλήσεις του ανταποκρίθηκαν σπουδαίες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού και πολιτικού χώρου. Ο Λευτέρης Πανταζής, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Κώστας Καραφώτης, η Έλενα Παπαπαναγιώτου, η Δώρα Λοΐζου, ο Θοδωρής Κόντος και ο Ορέστης Κουτσουπιάς, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αμφιλοχίας διασκέδασαν για δύο ώρες τα παιδιά που διαμένουν στον ξενώνα του Συλλόγου και δίνουν αγώνα ζωής.

Ο κ. Τσόγκας ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb στις 25/03/2020:

”Ελεύθεροι πολιορκημένοι – Διονύσιος Σολωμός”                                                                     …σάλπιγγα κόψ’ του τραγουδιού τα μάγια με βία, γυναικός,γέροντος, παιδιού μην κόψουν την αντρεία….!!!! Αύριο είναι η πρώτη φορά ύστερα από 20 χρόνια περίπου που υπηρετώ την Δημοτική Φιλαρμονική Αμφιλοχίας από την θέση του αρχιμουσικού, που δεν θα συμμετέχουμε μαζί με τους μουσικούς μας στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου. Θεώρησα καθήκον μου και με γνώμονα την αγάπη για την πατρίδα μου, την πόλη μου, τους Έλληνες απανταχού, τους μουσικούς μας, τους ανθρώπους που αυτή την στιγμή δίνουν την μάχη στην πρώτη γραμμή (γιατρούς – νοσηλευτικό προσωπικό – σώματα ασφαλείας – ένοπλες δυνάμεις – κράτος – τοπική αυτοδιοίκηση – Δήμος Αμφιλοχίας) να ακουστεί έστω από εδώ την μικρή μου και όμορφη πόλη την Αμφιλοχία ο Εθνικός Ύμνος!!!! 🇬🇷🇬🇷 Χρόνια πολλά Ελλάδα! Χρόνια πολλά Έλληνες! Θα τα καταφέρουμε !!!

 

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -