ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ο γλύπτης που φτιάχνει μοναδικές δημιουργίες από θαλασσόξυλα

Ο Τζέιμς Ντόραν-Γουέμπ είναι ο γλύπτης που κρύβεται πίσω από τις μοναδικές κατασκευές φτιαγμένες από θαλασσόξυλα.

Ο Γουέμπ πλέον ζει στις Φιλιππίνες αλλά από μικρός είχε ήδη εξερευνήσει αρκετές χώρες. Οι γονείς του ήταν κι αυτοί ιστορικοί τέχνης και του μετέφεραν την αγάπη τους για τα ταξίδια. Έτσι, ο βρετανός γλύπτης πέρασε ένα μεγάλο μέρος των εφηβικών χρόνων του σε διάφορες χώρες του κόσμου όπου και κατάφερε να γνωρίσει όλες τις μορφές τέχνης.

γλύπτης

Έχει πάει σχολείο σε Ελβετία, Ιταλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και φυσικά στο Λονδίνο όπου σπούδασε και τέχνη στο Courtold Institute. Από μικρός αγαπούσε και γνώριζε καλά την τέχνη του ξύλου ενώ στα ταξίδια των γονιών του βοηθούσε στην αποκατάσταση διάφορων παλαιών αντικειμένων. Σιγά σιγά ξεκίνησε να φτιάχνει τα πρώτα του ξύλινα γλυπτά και τα πουλούσε στην αγορά του Πορτομπέλο.

γλύπτης

Το 1989 πραγματοποίησε ένα ταξίδι στις Φιλιππίνες και λάτρεψε τη χώρα. Από τη φύση, μέχρι την άγρια ζωή και την λαϊκή τέχνη. Το 1990 έκανε τη δική του επιχείρηση, κατασκευάζοντας δικά του ξύλινα αντικείμενα, δηλαδή, γλυπτά με θαλασσόξυλα.

Έχει δημιουργήσει γλυπτά ζώων σε πραγματικό μέγεθος. Διαθέτει μια τεράστια συλλογή από αρκούδες, λαγούς, λιοντάρια, ελάφια, σκυλιά, ακόμη και δράκους. Τα κυριότερα είναι, όμως, άλογα. Ο γλύπτης αναπαριστά τα ζώα σε κίνηση και τα γλυπτά με θαλασσόξυλα είναι μοναδικά.

γλύπτης

Τα υλικά για τα έργα του τα βρίσκει στις ακτές του ωκεανού και των ποταμών. Αυτά που για άλλους είναι απλά σκουπίδια, για έναν γλύπτη σαν τον Τζέιμς είναι ένας πραγματικός θησαυρός!

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 

 


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button