ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Ισπανός φιλέλληνας Pedro Olalla στη Χίο για τη νέα του ταινία

Ο Ισπανός φιλέλληνας Pedro Olalla, επίτιμος Δημότης Χίου και Οινουσσών επισκέφθηκε τη Χίο για τη δημιουργία μιας ταινίας, η οποία θα αναφέρεται στη συμμετοχή των Ελλήνων ναυτικών στην ισπανική αποστολή τού Πρώτου Περίπλου τού Κόσμου.

Η Πρεσβεία της Ισπανίας στην Ελλάδα και το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας (Instituto Cervantes Atenas) -ισπανικοί διπλωματικοί και πολιτιστικοί φορείς- πραγματοποιούν από κοινού, ήδη από το 2019, μία σειρά πολιτιστικών πρωτοβουλιών, στο πλαίσιο του εορτασμού των 500 χρόνων από τον Πρώτο Περίπλου του Κόσμου.

Σκοπός, η ενίσχυση των ιστορικών δεσμών μεταξύ Ισπανίας-Ελλάδας, η ευρύτερη διάδοση των δεσμών αυτών καθώς και η ανάδειξη της ουσιαστικής συνεισφοράς των έμπειρων Ελλήνων ναυτικών στην πλούσια ιστορία των ισπανικών υπερπόντιων ανακαλύψεων.

Με γνώμονα αυτές τις δράσεις, ο σύγχρονος φιλέλληνας Pedro Olalla, επίτιμος Δημότης Χίου και Οινουσσών (από το 2013, κατά την παρουσία του στην Ομηρική Ακαδημία) επισκέπτεται τη Χίο για τη δημιουργία σχετικού οπτικοακουστικού υλικού.

Ο Δήμος Χίου συμμετέχει και υποστηρίζει οικονομικά τη συγκεκριμένη παραγωγή, η οποία θα αναφέρεται στη συμμετοχή των Ελλήνων ναυτικών στην ισπανική αποστολή τού Πρώτου Περίπλου τού Κόσμου και θα έχει μορφή ταινίας μεσαίου μήκους (30΄). Τίτλος της: «Francisco Albo: Έλληνες θαλασσοπόροι στον Πρώτο Περίπλου του Κόσμου».

Στόχος είναι η παρουσίασή της σε δημόσιες εκδηλώσεις, εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς φορείς, Διαδίκτυο και ΜΜΕ. Επιπλέον, αφού ολοκληρωθεί η ταινία, το υλικό θα είναι στη διάθεση του Δήμου Χίου, με σκοπό να το χρησιμοποιήσει κατά βούληση.

 


Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button