Ο Jon Bon Jovi έχει ανοίξει δύο εστιατόρια και προσφέρει δωρεάν γεύματα

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Jon Bon Jovi πριν περίπου 8 χρόνια άνοιξε ένα εστιατόριο στο New Jersey με την επωνυμία JBJ Soul Kitchen.

Η ιδιαιτερότητα αυτών των εστιατορίων είναι ότι δεν υπάρχουν τιμές στο menu. Οι πελάτες καλούνται να πληρώσουν 20 δολάρια και το συγκεκριμένο ποσό επαρκεί για να καλύψει το γεύμα δύο ατόμων. Αν κάποιος δεν διαθέτει 20 δολάρια, μπορεί ως αντάλλαγμα να πλύνει τα πιάτα.Η ιδέα αυτού του ιδιόμορφου εστιατορίου ανήκει στη σύζυγο του Jon Bon JoviDorothea Hurley. 

«Η πείνα δεν είναι κάτι που μπορεί να φανταστεί κανείς. Είναι οι άνθρωποι της ενορίας σου. Είναι τα παιδιά που πάνε στο σχολείο με τα δικά σου παιδιά. Νομίζω ότι αυτή μας η κίνηση ήταν πολύ διαφωτιστική για όλη την κοινότητα εδώ. Λένε οι περισσότεροι: “Δεν υπάρχουν άστεγοι εδώ” και μετά κοιτάζουν μέσα στο εστιατόριο και λένε : “Μπορώ να αναγνωρίσω πέντε άστεγους που βρίσκονται μέσα στο εστιατόριο αυτή τη στιγμή και δεν μοιάζουν έτσι όπως νομίζαμε. Δεν είναι το στερεότυπο που είχαμε στο μυαλό μας”», λένε και οι δύο. Από την ημέρα που άνοιξε τα εστιατόρια «JBJ Soul Kitchen» – όπως ονομάζονται- μέχρι και σήμερα, έχει προσφέρει πάνω από 100.000 δωρεάν γεύματα.

«Δεν μπορώ να συγκρίνω την επιχειρηματική μου αυτή δραστηριότητα με το να παίζω μουσική ή να γράφω τραγούδια. Αλλά μου δίνει πραγματικά αυτή την αίσθηση της πληρότητας, όταν φεύγουμε από εδώ τη νύχτα», λέει ο γνωστός τραγουδιστής. Τα εστιατόρια που βρίσκονται υπό την αιγίδα του ιδρύματος «The Jon Bon Jovi Soul Foundation» και έχουν ως σκοπό τους «να τερματίσουν την πείνα, την φτώχεια και την έλλειψη στέγης» βρίσκονται στην Αμερική και πιο συγκεκριμένα, το πρώτο που άνοιξε τον Οκτώβριο του 2011, στην περιοχή Red Bank του New Jersey, ενώ το δεύτερο που έγινε πραγματικότητα το 2016, στην περιοχή Toms River, περιοχή με μεγάλες καταστροφές λόγω του κυκλώνα Sandy, τέσσερα χρόνια νωρίτερα.Σύμφωνα με το ιστότοπο του Soul Kitchen, το 54% των γευμάτων που έχουν έως σήμερα προσφερθεί πληρώθηκε με δωρεές και για το υπόλοιπο 46% προσφέρθηκε εθελοντική εργασία.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -