Ο κόσμος φιλοξενεί περισσότερα από 1,1 δις κορίτσια κάτω των 18 ετών! Το ξέρατε;

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Ομάδα Best News
Ομάδα Best News
Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Ο κόσμος φιλοξενεί περισσότερα από 1,1 δισεκατομμύρια κορίτσια κάτω των 18 ετών, τα οποία είναι έτοιμα να γίνουν η μεγαλύτερη γενιά γυναικών ηγετών, επιχειρηματιών και αλλαγών, που έχει δει ποτέ ο πλανήτης!

Οι διακρίσεις και η βία κατά των κοριτσιών σε διάφορα μέρη του κόσμου, ώθησαν τον ΟΗΕ να ανακηρύξει την 11η Οκτωβρίου ως Διεθνή Ημέρα Κοριτσιού (International Day of Girl Child).

Το 2015 όταν οι ηγέτες δεσμεύτηκαν για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ – τους Παγκόσμιους Στόχους – έδωσαν υπόσχεση – να ενδυναμώσουν όλα τα κορίτσια σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης που υποφέρουν.

Η πρόοδος των νεαρών κοριτσιών δεν συμβαδίζει με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα και επιπλέον, ο νέος κορωνοϊός (COVID-19),  ενισχύει πολλά από αυτά, επισημαίνει ο ΟΗΕ.

Κάθε μέρα τα κορίτσια σε όλον τον κόσμο, αγωνίζονται για την ελευθερία τους και τη ψυχική τους γαλήνη, ανακούφιση και ισορροπία.

Υπήρξε κάποια πρόοδος, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση, υποστηρίζει το  globalgoals.org/dayofthegirl, διεθνής οργάνωση που μάχεται για τη δίκαιη μεταχείριση των κοριτσιών ανά τον κόσμο και την ανάδειξη των απαράδεκτων συνθηκών της θέσης τους στις κοινότητες.

“Αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, θα καταφέρουμε να τηρήσουν την υπόσχεσή τους οι διεθνείς ηγέτες και κάθε κορίτσι να μεγαλώσει με υγεία, ασφάλεια, ενδυνάμωση και να μπορέσει να εκπληρώσει τα όνειρά του.”

Αυτή η νέα ταινία από τη σκηνοθέτιδα MJ Delaney – όπου ακούγεται το κομμάτι  “Freedom” της Beyoncé, μας καλεί να δράσουμε για κάποιες από τις πιο σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα κορίτσια, όπως η εκπαίδευση, ο γάμος μικρών παιδιών και η απειλή βίας, με συνέπεια τη βλάβη και της ψυχικής τους υγείας και τη διαιώνιση προβλημάτων, εάν καταφέρουν να επιβιώσουν.

Οι  διακρίσεις πλήττουν τη ψυχική υγεία όλης της κοινωνίας!

κορίτσια

Το θέμα της Διεθνούς Ημέρας Κοριτσιού 2020 είναι:

«Η φωνή μου, το ισότιμο μέλλον μας»

το οποίο μπορεί να είναι το έναυσμα, για να εμπνευστούν τα νεαρά κορίτσια τις αλλαγές που θέλουν, τις λύσεις – μεγάλες και μικρές – που απαιτούν σε όλο τον κόσμο.

VIDEO for International Day of the Girl

Song “Freedom”

Εκτέλεση: Beyoncé

Συνθέτης: Jonathan Coffer

 

  • 1 στις 3 γυναίκες παγκοσμίως έχουν υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία. Τα επικαιροποιημένα δεδομένα δείχνουν ότι από το ξέσπασμα του COVID-19, η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών και ιδιαίτερα η ενδοοικογενειακή βία έχει αυξηθεί σημαντικά.

  • Σε όλο τον κόσμο, σχεδόν 1 στα 4 κορίτσια ηλικίας  15-19 ετών δεν απασχολούνται ούτε στην εκπαίδευση ή στην κατάρτιση,  σε σύγκριση με το 1 στα 10 αγόρια της ίδιας ηλικίας.

  • Μέχρι το 2021, περίπου 435 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια θα ζουν με λιγότερα από 1,90 δολάρια την ημέρα, συμπεριλαμβανομένων 47 εκατομμυρίων που ωθούνται στη φτώχεια ως αποτέλεσμα του COVID-19.

  • Οι φυλετικές διακρίσεις και τα στερεότυπα ταλανίζουν τα κορίτσια, τα οποία δέχονται αφόρητη πίεση να υποκύψουν στις οικονομικές και κοινωνικές επιταγές. Οι κακές σχέσεις στην οικογένεια, η άγνοια των ενηλίκων φροντιστών τους, για τις ανάγκες των παιδιών και εφήβων, η κυριαρχία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η παντοδυναμία της διαφήμισης και το καταναλωτικό πρότυπο,  οδηγεί το 53% των κοριτσιών ηλικίας 13 ετών να μην αγαπούν το σώμα τους, ποσοστό που εκτοξεύεται στο 79% στην ηλικία των 15 ετών και αγγίζει το 90% σε αυτή των 18χρ..

  • Τα κορίτσια «διδάσκονται» να μην αγαπούν τις ατέλειες τους, να ντρέπονται για το βάρος και την εμφάνισή τους και εν τέλει, να μισούν αυτό που τους έχει δοθεί από τη φύση. Η ζωή τους από την εφηβική ηλικία έως και την ενηλικίωση αποτελεί ένα ανταγωνιστικό κυνήγι της μάταιης τελειότητας.

  • 100.000 κορίτσια στρατολογούνται βίαια για να πολεμήσουν ως εμπροσθοφυλακή, γιατί οι ανάγκες σίτισης τους είναι μικρότερες συγκριτικά με εκείνες των ανδρών και γιατί η ζωή τους δεν έχει καμία αξία για τους αντίπαλους στρατούς.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -