ΒΙΒΛΙΑ

Ο κύκλος του Πάθους του Αναστάση Μαρασλή. Το νέο βιβλίο

Ο συγγραφέας και επιχειρηματίας Αναστάσης Μαρασλής μέσα από το νέο του βιβλίο, το μυθιστόρημα ‘Ο κύκλος του Πάθους’, κάνει μια βαθιά διεισδυτική αποτύπωση του ρηχού και αδιέξοδου κόσμου της ύλης.

Με το τελευταίο του έργο, ο δημιουργός του ευπώλητου «λύκος ή πρόβατο;» μας επιβεβαιώνει τους πνευματικούς και λογοτεχνικούς του προσανατολισμούς.

Σε αυτή την ανατρεπτική ιστορία μυστηρίου και πάθους ο συγγραφέας παίζει έντεχνα με ζωντανούς χαρακτήρες και φυτεύει τον σπόρο της αμφιβολίας για το πραγματικό και ουσιώδες ώστε να επενεργήσει τελικά και αναπότρεπτα στον άγνωστο ψυχισμό μας.

Ο ήρωας του Αναστάση Μαρασλή είναι παγιδευμένος στο δαιδαλώδη κόσμο των αισθήσεων. Ελεγχόμενος, από τα ανικανοποίητα πάθη του, επιδιώκει άπληστα να έχει όλο και περισσότερα. Ασυγκράτητος, καταφεύγει στην παρανομία. Όλα φαίνεται πως πηγαίνουν καλά μέχρι που ένα απρόσμενο γεγονός κλονίζει το διάσημο Ελληνοαμερικανό έμπορο έργων τέχνης, Άλεξ Ρόουζες, που ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί. Την πιο κρίσιμη περίοδο της ζωής του ερωτεύεται το διαφορετικό, το ασυμβίβαστο, το ανιδιοτελές, που ενσαρκώνεται στο πρόσωπο μιας όμορφης νεαρής αρχαιολόγου. Το κόστος των αποφάσεών του είναι δυσβάσταχτο και βιώνει δραματικές στιγμές, καθώς όλα καταρρέουν γύρω του. Ένας ισοβίτης, με το παράδειγμά του, επηρεάζει καταλυτικά τον τρόπο σκέψης και τις αντιλήψεις του. Μυστικά του παρελθόντος που επηρεάζουν τον ψυχισμό του έρχονται στο φώς. Ο Άλεξ ζει μια πρωτοφανή, επώδυνη περιπέτεια αυτοανακαλύψεων και συναισθηματικής ωρίμανσης.

Ένα μυθιστόρημα που γονιμοποιεί την συνείδηση, διεγείρει, προκαλεί, αιχμαλωτίζει.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ:

Της Navina Χρύσας Σαραντοπουλου

Σ αυτό το σημείο, Νιώθοντας ιδιαίτερη τιμή, θα σας πω μερικά λόγια για τον συγγραφέα. Ο Αναστάσης Μαρασλής είναι ένα ανήσυχο πνεύμα που αναζητά την εξέλιξη και βολεύεται μόνο όταν συναντά την Αλήθεια. Γιατί, η Αλήθεια είναι αυτή που μέσα από τα μονοπάτια της ζωής, μας οδηγεί στον ανώτερο εαυτό μας και στην ανάσταση του πνεύματος. Στοχάζεται και καταγράφει τις σκέψεις του καθημερινά, αρθρογραφεί και διαβάζει πολύ. Αγαπά και προστατεύει τη φύση κι αυτό φαίνεται κι από την εκτύπωση του βιβλίου που έγινε με οικολογική συνείδηση και οικολογική οικονομία. Επιτυχημένος επιχειρηματίας ασφαλιστικών και ναυτιλιακών υπηρεσιών, έχει βραβευτεί πολλές φορές στον επαγγελματικό στίβο. Αλλά το μεγαλύτερο βραβείο και το πιο σημαντικό το έχει λάβει ως γονέας. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο μεγάλο από το να μπορείς να μεταλαμπαδεύσεις το φως μέσα από τη σοφία που απέκτησες, στα παιδιά.

Κι όπως μας κάνει να προβληματιστούμε κι ο Σοφοκλής «Υπάρχει καλύτερο κόσμημα για το παιδί από τη δόξα του πατέρα του και για τον πατέρα από τη δόξα του παιδιού του;» Στο πλευρό του πάντα η σύζυγος του Σαπφώ τον στηρίζει και από κοινού αναπτύσσουν την αγάπη τους. Καλλιεργούν ένα ισχυρό δεσμό φυτεύοντας καθημερινά σπόρους ειλικρίνειας, εμπιστοσύνης, κατανόησης, συντροφικότητας.    Ο Αναστάσης Μαρασλής είναι ένας άνδρας με θάρρος, αυτοπεποίθηση και αυτεπίγνωση, ξέρει να ζει ολοκληρωτικά, του αρέσει να ταξιδεύει και επιδιώκει την βιωματική διερεύνηση. Άλλωστε συγγραφέας χωρίς ταξίδια, εμπειρίες, γνώση, έρευνα δεν μπορεί να υπάρξει με επιτυχία. Για να μιλήσεις για τον ερώτα πρέπει να τον βιώσεις, για να μιλήσεις για τη ζωή πρέπει να ζήσεις την ολότητά της, για να μιλήσεις για την αλήθεια πρέπει να την γνωρίσεις. Η συγγραφή είναι για αυτούς που έχουν ζήσει τη ζωή κι όχι γιαυτούς που είναι απλώς θεατές της. Όσο καλή φαντασία κι αν έχεις δεν αρκεί, απαραίτητες είναι οι εμπειρίες.

Γιαυτό κι ο Αναστάσης Μαρασλής στο βιβλίο του Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ εμπεριέχει αρκετά αυτοβιογραφικά στοιχεία και σκοπός του είναι να αφυπνίσει τον αναγνώστη, μεταδίδοντάς του τις επιγνώσεις του μέσα από ένα περιπετειώδες ταξίδι αυτοανακάλυψης. Δεν του αρκεί να περιγράψει απλώς μια ιστορία. Προσθέτει αξία στο αναγνωστικό κοινό. Δίνει τροφή για σκέψη. Ταρακουνά, αναλύει, εμπνέει με αμεσότητα στο λόγο του αλλά και πλήρη υπευθυνότητα, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα της συγγραφής. Ένα βιβλίο όπως Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ, περνά μηνύματα, μπορεί ακόμη και να αλλάξει το σκεπτικό ενός ανθρώπου, τον τρόπο ζωής του, να μπει μες στη ψυχή του και να κάνει ανατροπές.

Θα μπορούσε να ναι και απολύτως αληθινή ιστορία. Δεν θα μου φανεί παράξενο αν κάποιος συναντήσει κάποτε το συγγραφέα και του εκμυστηρευτεί ότι στο βιβλίο καθρεπτίζεται ακριβώς η ζωή του.    Λίγο πολύ όλοι έχουμε στοιχεία από τους ήρωες του, είτε από τον πρωταγωνιστή, είτε από την αγαπημένη του, είτε από τους φίλους του και το περιβάλλον του. Περιγράφεται με τον πιο ζωντανό τρόπο ο αγώνας ανάμεσα στον κόσμο του χρήματος και στον κόσμο του πνεύματος, η διαφορά ανάμεσα στο σεξ και τον έρωτα, η σύγκρουση της ύλης και της εξουσίας με την ανιδιοτελή αγάπη. Νιώθεις πως είναι να πιάνεις πάτο και πώς να εξυψώνεσαι.

Οι συνειδητοποιήσεις που κάνεις διαβάζοντάς το είναι πολλές και δυνατές. Ρέουν σαν νεράκι χωρίς καθόλου να σε κουράζουν, έρχονται αυτόματα και γεμίζουν το πηγάδι της ψυχής μας. Εγώ έχω κρατήσει ως απόφθεγμα μια γραμμή από το βιβλίο, πιστεύοντας στην ανώτατη αξία του ανθρώπου, επιμένοντας ρομαντική, όπως η Ντόροθυ…  έχω ακόμη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους και πιστεύω πως όλοι, εκτός από ένα μικρό μονοψήφιο ποσοστό, έχουν μια έμφυτη καλοσύνη μέσα τους.

Αυτό το μικρό μονοψήφιο ποσοστό λοιπόν να το κρατήσουμε μακριά, να τα ξεσκαρτάρουμε και να επενδύσουμε στον άνθρωπο γιατί ότι κι αν έχει κάνει κανείς, μέσα του υπάρχει μια αχτίδα φωτός που αν ανοίξουμε την πόρτα της καρδιάς του και κατά συνέπεια της ψυχής του θα λάμψει ολόκληρος

Ο συγγραφέας

Ο Αναστάσης Α. Μαρασλής είναι συγγραφέας και επιχειρηματίας ναυτιλιακών και ασφαλιστικών υπηρεσιών, με πολλές διακρίσεις και αναφορές του ονόματός του στις ημερήσιες ναυτιλιακές εφημερίδες «Lloyd’s List» του Λονδίνου και «Trade Winds» της Νορβηγίας. Άρθρα και συνεντεύξεις του έχουν δημοσιευτεί στη «Ναυτεμπορική», στο «Βήμα», στο περιοδικό «Ναυς», στο «Independent Investors News» των Η.Π.Α. και στο «The Baltic Exchange Magazine» του Λονδίνου.

Διετέλεσε επίσης ανταποκριτής των Lloyd’s στην Ελλάδα επί οκτώ χρόνια. Έχει παρουσιαστεί από τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια NET, ΑΝΤ1, ALPHA, ALTER, EXTRA, STAR και το ραδιόφωνο του ANT1 με αφορμή τα πολυσυζητημένα βιβλία του . Το βιβλίο του «Λύκος ή Πρόβατο;» εκδόθηκε για πρώτη φορά από τις εκδόσεις Λιβάνη το 2006. Γρήγορα ξεχώρισε και καταχωρήθηκε από τη μηνιαία επιθεώρηση του περιοδικού «Διαβάζω» ως ένα από τα δέκα πρώτα σε πωλήσεις βιβλία – μεταξύ 148 νέων τίτλων – και λόγω συνεχούς και επίμονης ζήτησης επανεκδόθηκε και επανακυκλοφορεί από το Φεβρουάριο του 2016. Το 2011 εκδόθηκε το βιβλίο του «Η σιωπή των ανδρών» από τις εκδόσεις Ανατολικός, το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία και διατίθεται ακόμα από τα βιβλιοπωλεία IANOS.

Το έντονο ενδιαφέρον του για την παρατήρηση και την έρευνα σοβαρών κοινωνικών φαινομένων και μοντέλων συμπεριφοράς που απομακρύνουν τον άνθρωπο από την κατάσταση της ικανοποίησης και της ευτυχίας, τον παρακινεί στο γράψιμο βιβλίων που προσθέτουν αξία στο αναγνωστικό του κοινό. Το χαρακτηριστικό συγγραφικό του στιλ ξεχωρίζει για την αμεσότητά του και την προφανή μελέτη της ανθρώπινης σκέψης και των μοντέλων συμπεριφοράς.

Το μυθιστόρημα «Ο κύκλος του πάθους» περιέχει αρκετά αυτοβιογραφικά στοιχεία και γράφτηκε με την πρόθεση να μεταδώσει στον αναγνώστη τις επιγνώσεις του συγγραφέα μέσα από ένα περιπετειώδες ταξίδι αυτοανακάλυψης.

Εραστής της προόδου, φιλοσοφεί και καταγράφει τις σκέψεις του από τα εφηβικά του χρόνια. Του αρέσει το διάβασμα, η μαγειρική, τα σπορ, οι τέχνες και τα ταξίδια. Γοητεύεται από τις ομορφιές της φύσης και το θαύμα της ζωής. Μιλάει αγγλικά και ιταλικά. Ζει με τη σύζυγό του, Σαπφώ, και τα δυο παιδιά τους σε ένα νεοκλασικό διατηρητέο κτίριο του 1908, στη Μαρίνα Ζέας, στον Πειραιά. Έχει ακόμα μια κόρη από παλιότερη ερωτική του σχέση με γνωστή ηθοποιό η οποία έχει την επιμέλειά της.

www.anastasismaraslis.com

Ο κύκλος του Πάθους του Αναστάση Μαρασλή. Το νέο βιβλίο


Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button