«Ο Λούσηρος» του Στέλιου Χαλκίτη – Ένα μυθιστόρημα που σε εξαγνίζει

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

«Ο Λούσηρος» είναι ένα ιδιαίτερο μυθιστόρημα! Αφοπλιστικό. Σε εξαγνίζει. Στοχάζεσαι βαθιά, εμβαθύνοντας στα ανθρώπινα πάθη. Η πολύπλευρη ανθρώπινη ψυχή ξεδιπλώνεται στις σελίδες αυτού του βιβλίου και αναζητά τη λύτρωση. Ώσπου τη βρίσκει… με την επιδέξια γραφή αυτού του συγγραφέα, του Στέλιου Χαλκίτη.

Ο Λούσηρος που να κρύβεται άραγε; Είναι υπαρκτός; Σίγουρα παίζει καταλυτικό ρόλο και σίγουρα είναι αυτός που σκορπά ένα μυστήριο. Υπάρχει σε όλο το βιβλίο. Μπορούμε όμως να τον διακρίνουμε;

Ένα συνέδριο στο Λονδίνο ήταν η αφορμή να συναντηθούν ο Αντώνης Ποταμίτης, γιατρός, με τη Σάρα-Λίλυ Λέστερ, Αγγλικής καταγωγής, οδοντίατρο. Γυρίζουν μαζί στο νησί και ζουν τον έρωτά τους. Αποκτούν ένα γιο τον  Στέφανο. Η ευτυχία τους διαταράσσεται όταν η Σάρα ερωτεύεται τον Δημήτρη… “Είναι να μην ακουμπήσεις την κινούμενη άμμο….μετά, παύεις να είσαι κύριος στα βήματά σου“.(σελ.31)

Ο Αντώνης δεν άντεξε, προδίδεται από την καρδιά του μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Ο Στέφανος μένει μόνος. Σπουδάζει στην Αθήνα και επιστρέφει στο νησί ως δικηγόρος πλέον. Με την καθοδήγηση από τον γιατρο-Νικόλα έχοντας δίπλα του και τη Ραλλού, φιλόλογο σε Λύκειο του νησιού,  εμβαθύνει σε συναισθήματα, αναλύει, αναζητεί τις ισορροπίες, ψάχνει απαντήσεις.

Η Μυρτώ, η Σιμόν, ο Μάρκος κι ανάμεσά τους ο  Λούσηρος, πρωταγωνιστούν επίσης σε αυτό το βιβλίο και η πλοκή αποκτά μυστήριο…

Και ο Λούσηρος που είναι;

Η άδολη αγάπη, η λογική, ο παραλογισμός, η αλήθεια, η φιλία, η προδοσία, η πίστη, η ηθική, ξεδιπλώνονται κατά μήκος των σελίδων του.

Η δύναμη της Αγάπης και της Συγχώρεσης σε ένα βιβλίο!

Και ο έρωτας! Ιερός και εξαγνισμένος:

“Ήταν συγκλονισμένος, αληθινά συνεπαρμένος από την επαφή μαζί της.
Της προσφερόταν· προσφερόταν όχι σε μια σκοτεινή Αστάρτη του ίμερου και της λαγνείας, αλλά όπως θα τιμούσε ο Ορφέας την Ευρυδίκη του αν κατάφερνε τότε να την περισώσει από το βασίλειο του Άδη.
Τη λάτρευε εκείνη τη στιγμή και παραδινόταν στη λατρεία της…
Τα μάτια τους γέμισαν άστρα, σιωπή και εξαγνισμένους σπασμούς….
Αργότερα ντυμένοι κοντά στη φωτιά που άναψε εκείνος. την κρατά αγκαλιά και παραμερίζει τρυφερά τα μαλλιά από το πρόσωπό της το ασημογάλαζο στο σεληνόφωτο.
Ήθελε να του ζητήσει συγνώμη και να του πει κάτι να το αποστηθίσει η καρδιά του, αλλά πρόλαβε μόνο να ψιθυρίσει το όνομά του, «Στέφανε», και δεν πρόφτασε να αρθρώσει άλλη λέξη, έβαλε το δάχτυλό του στα χείλη της. «Σσσσς, σώπα» της είπε σφίγγοντάς την και εκείνη ακούμπησε το μάγουλό της στο στήθος του για λίγες στιγμές παραδείσου.”

 

Ο σχεδιασμός του εξώφυλλου του βιβλίου Ο ΛΟΥΣΗΡΟΣ του συγγραφέα Στέλιου Χαλκίτη έγινε από την κυρία Μαρία Τριανταφυλλίδου. Δύο γυναικείες μορφές δεσπόζουν, ενώ μια τρίτη δυσδιάκριτη, αναδεικνύεται μέσα από τα στάχυα.

ISBN 978-960-456-381-4

Αριθμός σελίδων: 366

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΖΗΤΗ

Θα το βρείτε ΕΔΩ: https://www.chalkitis.gr/eshop/logotexnia/o-lousiros/


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΔΥΟ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ:

«Μάργκινους Μόριους»: Bιβλίο ύμνος στη Γυναίκα, στη Μάνα, στην Αγάπη

Μάργκινους Μόριους

 

«Οι Απαράφθορες»: Το νέο μυθιστόρημα του Στέλιου Χαλκίτη Χρύσα Σαραντοπούλου

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -